Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La nivel global, şase din zece femei sunt victime ale violenţei fizice pe parcursul vieţii

Joi, 25 Noiembrie 2010 (15:36:32)

Şase din zece femei sunt victime ale violenţei fizice de-a lungul vieţii, iar în întreaga lume, jumătate dintre femeile ucise sunt omorâte de către foşti sau actuali parteneri sau soţi, precizează, joi, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, Centrul de informare ONU.

Centrul de informare ONU pentru România arată că pentru femeile care au între 15 şi 44 de ani, violenţa este cauza majoră a instabilităţii şi a decesului.

Potrivit sursei citate, un studiu realizat pe baza datelor furnizate de Banca Mondială cu privire la factorii de risc întâlniţi de femeile din această categorie de vârstă a demonstrat că violul şi violenţa domestică se situează pe o treaptă mai înaltă decât cancerul, accidentele auto, războiul sau malaria.

Centrul de informare ONU pentru România precizează că violenţa domestică şi conjugală afectează femeile din toate ţările lumii dar fenomenul este mai des întâlnit în ţările sărace precum Bangladesh, Etiopia, Peru sau Tanzania, unde peste 50 la sută dintre femei declară că sunt agresate sexual sau fizic.

"Violenţa domestică se manifestă şi în state foarte dezvoltate precum Marea Britanie, unde un procent semnificativ de 30 la sută dintre femei declară că au fost agresate de fostul sau actualul partener, sau în Statele Unite în care 22 la sută dintre femei recunosc acelaşi lucru. În România una din trei femei a declarat că a fost abuzată fizic sau verbal de către partenerul de viaţă", mai arată sursa citată.

Reprezentatul Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA) în România, Francois Farah, a declarat joi, la lansarea campaniei "16 Zile de Activism Împotriva Violenţei Domestice", că deşi oamenii cred că violenţa reprezintă un fenomen singular, în realitate ea face parte dintr-un cadru de gândire şi lucrurile nu pot fi schimbate decât prin implicarea întregii societăţi.

"Violenţa poate apărea în şcoală sau în orice spaţiu public, poate fi parte dintr-un cod etic sau poate apărea în mas media sub forma unor imagini sau mesaje privind acceptrea violenţei. Am vrea ca în fiecare zi să luptăm pentru eradicarea acestui fenomen, să nu existe o zi aniversară", a spus Farah.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La nivel global, şase din zece femei sunt victime ale violenţei fizice pe parcursul vieţii.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La nivel global, şase din zece femei sunt victime ale violenţei fizice pe parcursul vieţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei