Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Urmărit internaţional

Condamnat la închisoare pentru dare de mită la Suceava, închis în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Radu Gheorghe Pâslar (36 de ani), din comuna Gălăneşti, individul care a fost condamnat la patru ani de închisoare într-un dosar de dare de mită, alături de fostul viceprimar al comunei, Ştefan Mihai Babalean, de 35 de ani, din Frătăuţii Noi, a ajuns după gratii, în Germania.

După ce acum aproximativ o lună şi jumătate, fostul viceprimar Babalean a fost ridicat de poliţişti şi dus la penitenciarul Botoşani, în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, oamenii legii nu au dat de urma celuilalt condamnat în dosar, Pâslar.

Zilele trecute, însă, ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost informaţi de Interpol că Radu Gheorghe Pâslar s-a predat în Germania.

Pâslar nu va ajunge degrabă în puşcăriile din România, pe numele său fiind emis, încă din luna martie a anului trecut, un mandat european de arestare.

Procuratura Landau in der Pfalz anunţa la vremea respectivă că Pâslar a furat, împreună cu alte persoane, în perioada 6-30 noiembrie 2000, bunuri de aproape 170.000 de mărci germane.

Suceveanul era căutat de nemţi pentru un şir întreg de acuzaţii.

Grupul din care făcea parte şi suceveanul a furat două autoturisme, în valoare de 13.000 de mărci germane, precum şi trei camioane, de 75.000 de mărci germane, a spart patru maşini, din care s-au sustras radiouri şi CD playere în valoare totală de 3.850 de mărci germane, şi a intrat prin efracţie în sediile unor firme de unde s-au sustras anvelope în valoare de 64.800 de mărci germane.

 

În 2009, darea de mită l-a scăpat de celula pregătită de nemţi

După ce au primit mandatul de la autorităţile germane, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au cerut arestarea şi demararea procedurilor de  extrădare a lui Radu Gheorghe Pâslar.

Atunci, Pâslar a scăpat de celula pe care nemţii i-o pregătiseră, tocmai pentru că era cercetat penal pentru contrabandă şi dare de mită.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis amânarea punerii în executare a mandatului emis de procurorii din Germania, până la soluţionarea definitivă a celor două dosare penale.

Acum două luni, dosarul în care Pâslar şi Babalean erau cercetaţi pentru dare de mită a primit verdictul final de la instanţele judecătoreşti: câte patru ani de închisoare pentru amândoi.

Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru că au încercat să mituiască un poliţist de frontieră cu 3.000 de dolari şi 5.500 de lei pentru ca acesta să închidă ochii şi să le favorizeze introducerea în ţară a unor cantităţi importante de ţigări de contrabandă.

Din penitenciarul Botoşani, respectiv o celulă din puşcăriile nemţeşti, Babalean şi Pâslar aşteaptă acum şi verdictul în cazul celuilalt dosar în care au fost puşi sub învinuire.

Cei doi, susţin procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Suceava, făceau parte dintr-una dintre cele mai mari reţele de contrabandă cu ţigări cu timbru ucrainean ce acţiona pe raza judeţului, grupare care a prejudiciat statul român cu 1,3 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat la închisoare pentru dare de mită la Suceava, închis în Germania.
 Vizualizări articol: 2131 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Condamnat la închisoare pentru dare de mită la Suceava, închis în Germania5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei