Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc cere preşedinţilor Camerelor să fixeze imediat calendarul dezbaterii moţiunii la Legea Educaţiei

Joi, 25 Noiembrie 2010 (14:43:04)

 Premierul Emil Boc a transmis, joi, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor o scrisoare în care le solicită ca Birourile Permanente ale celor două Camere să fie convocate de urgenţă, pentru finalizarea procedurilor de angajare a răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei Naţionale.

"Primul-ministru Emil Boc a trimis astăzi preşedintelui Senatului şi preşedintelui Camerei Deputaţilor o scrisoare în care le solicită ca Birourile Permanente ale celor două Camere să fie convocate de urgenţă în vederea finalizării procedurilor de angajare a răspunderii Guvernului asupra Legii Educaţiei Naţionale, prin stabilirea imediată a calendarului prezentării şi dezbaterii moţiunii de cenzură, care a fost depusă în data de 29 octombrie 2010", a informat Executivul printr-un comunicat de presă.

Guvernul aminteşte că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din data de 24 noiembrie 2010, "moţiunea de cenzură, odată depusă, nu poate fi oprită".

Premierul a anunţat, miercuri, că Guvernul va continua procedura angajării răspunderii pentru legea educaţiei, Parlamentul fiind obligat să stabilească data moţiunii de cenzură, iar pentru Mircea Geoană se va solicita oficial înlocuirea de la conducerea Senatului dacă mai boicotează procedura.

Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că există un conflict juridic de natură constituţională între Executiv şi Parlament, ca urmare a refuzului parlamentarilor de a dezbate moţiunea de cenzură înaintată după ce Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea educaţiei, spun surse oficiale.

Guvernul a transmis, în 15 noiembrie, Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, arătând că acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea şi dezbaterea moţiunii de cenzură, depusă ca urmare a angajării răspunderii.

CC a admis cererea Executivului, spun surse oficiale.

Astfel, potrivit Curţii, există conflict juridic între Guvern şi Parlament, iar asumarea Legii educaţiei este constituţională.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a solicitat însă, într-o scrisoare, premierului Emil Boc retragerea "din procesul legislativ a proiectului Legii educaţiei naţionale", asupra căruia Guvernul şi-a asumat răspunderea.

Miercuri, după decizia CC, Mircea Geoană, a declarat că orice formulă de a merge mai departe pe asumarea răspunderii face ca legea adoptată astfel să fie neconstituţională, iar Birourile permanente reunite trebuie să ia act de deciziile Curţii şi să stingă conflictele juridice constatate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc cere preşedinţilor Camerelor să fixeze imediat calendarul dezbaterii moţiunii la Legea Educaţiei.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc cere preşedinţilor Camerelor să fixeze imediat calendarul dezbaterii moţiunii la Legea Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei