Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prognoză

PSD: Puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea cu 8,6 la sută, anul viitor

Joi, 25 Noiembrie 2010 (15:45:28)

Puterea de cumpărare a pensionarilor şi a salariaţilor din sistemul bugetar va scădea, în anul 2011, chiar dacă salariile bugetarilor vor creşte cu 15 la sută, susţine preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor. Acesta a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că deşi Guvernul a încălcat legislaţia şi nu a trimis Parlamentului Legea Bugetului până în data de 15 octombrie, din informaţiile pe care le are până acum despre acest proiect de lege anul viitor pensiile vor fi îngheţate. Corelat cu rata inflaţiei, asta va duce, în viziunea deputatului, la o diminuare semnificativă a veniturilor reale ale pensionarilor.
„Legea bugetului trebuia depus în Parlament în data de 15 octombrie, conform legii, dar nici până acum nu a ajuns. Nu e prima oară, dar pentru anul fiscal 2011 acest lucru va crea o problemă foarte serioasă. Preşedintele Traian Băsescu face apel la responsabilitate, impune agenda în Parlament, dar cel care nu respectă prevederile legale este Guvernul pe care Traian Băsescu însuşi îl susţine. Din ceea ce ştim până acum despre legea bugetului, pensiile vor fi îngheţate, nu va fi nici o creştere, ceea ce va duce evident la o diminuare a puterii de cumpărare a pensionarilor, care va fi cel puţin mai mică cu 8,6 la sută, rata inflaţiei pe anul în curs. Deci pensionarii vor avea anul viitor mai puţin bani disponibili pentru ceea ce au nevoie- facturi, medicamente, alimente etc”, a declarat Nechifor.
El îi acuză pe preşedintele României, Traian Băsescu şi pe primul ministru Emil Boc că, deşi au asigurări de foarte multe ori populaţia că sunt bani de pensii şi salarii şi că pensiile românilor nu vor fi afectate de măsurile de austeritate, în realitate „au minţit cu neruşinare”. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea cu 8,6 la sută, anul viitor.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea cu 8,6 la sută, anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei