Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere Guvernului să nu ignore relaţia cu CE şi să asigure prezenţa miniştrilor la Bruxelles

Joi, 25 Noiembrie 2010 (15:02:57)

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să nu mai neglijeze relaţia cu Comisia Europeană, prin tratarea superficială a consiliilor sectoriale ale Comisiei, şi să asigure prezenţa miniştrilor la astfel de reuniuni, fără a mai trimite la Bruxelles doar reprezentanţi ai acestora.

Surse oficiale au declarat. joi, agenţiei MEDIAFAX că, într-o discuţie recentă, preşedintele Băsescu s-a arătat nemulţumit de faptul că membrii Cabinetului nu participă în persoană la consiliile sectoriale ale CE, reuniuni la care se iau cele mai importante decizii comunitare în domeniile de interes inclusiv pentru absorbţia fondurilor europene.

"Preşedintele a reproşat tuturor miniştrilor faptul că nu participă la consiliile sectoriale de la Bruxelles şi trimit în locul lor secretari de stat sau directori din ministere. Mai mult, şeful statului a criticat faptul că adesea miniştrii ajung chiar să apeleze la ambasadorul României la UE pentru a lua parte în locul lor la astfel de reuniuni tehnice de lucru", au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, preşedintele a precizat că regulamentele Comisiei prevăd prezenţa miniştrilor la consiliile sectoriale şi că miniştrii pot astfel promova mult mai eficient interesele României.

În urma acestor atenţionări, premierul Emil Boc a dispus, în şedinţa de miercuri a Guvernului, ca, pe baza calendarului reuniunilor CE, să fie stabilit un program clar de participare a miniştrilor la consiliile sectoriale de la Bruxelles.

"Guvernul a discutat, în şedinţa de miercuri, despre relaţiile României cu UE sub acest aspect şi a stabilit un calendar clar pentru miniştri în vederea participării la consiliile ministeriale de la nivelul Uniunii Europene. Periodic, de acum înainte, Guvernul va fi informat în şedinţe cu privire la reuniunile de lucru ale Comisiei şi va asigura, la solicitarea preşedintelui Băsescu, dar şi conform regulamentelor comunitare, reprezentarea la nivel de ministru", au declarat sursele citate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere Guvernului să nu ignore relaţia cu CE şi să asigure prezenţa miniştrilor la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere Guvernului să nu ignore relaţia cu CE şi să asigure prezenţa miniştrilor la Bruxelles0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei