Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc:Numărul de bugetari a scăzut în octombrie la 1,291 milioane persoane,limita FMI va fi respectată

Joi, 25 Noiembrie 2010 (19:20:58)

Numărul de angajaţi din sectorul bugetar a scăzut, la 31 octombrie 2010, la 1,291 milioane persoane, astfel că Guvernul estimează că se va încadra cu siguranţă în limita de personal convenită cu FMI pentru anul viitor, de maximum 1,29 milioane angajaţi, afirmă premierul Emil Boc.

El a declarat, la postul public de radio, că cifra privind numărul de bugetari înregistrată la finalul lunii octombrie i-a fost confirmată joi de către Ministerul Finanţelor.

Potrivit premierului, numărul de bugetari a scăzut de la 1.350.000 angajaţi în luna iulie la 1.340.000 persoane în luna august, la 1.316.000 salariaţi în luna septembrie şi la 1.291.527 bugetari în luna octombrie.

"Cu siguranţă ne vom încadra în limita de personal de 1.290.000 bugetari stabilită pentru anul viitor", a spus Boc.

La finele acestui an, numărul angajaţilor în sectorul bugetar trebuie să coboare la 1,29 milioane, conform înţelegerilor anterioare cu FMI.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a declarat recent că în decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajaţi în sectorul public, astfel că disponibilizările din acest an ar trebui să se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari. El a menţionat că trebuie disponibilizaţi 26.000 de angajaţi în perioada septembrie-decembrie pentru a se ajunge la 1,29 milioane de salariaţi.

Scrisoarea suplimentară convenită cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, prezentată săptămâna trecută de MEDIAFAX, relevă angajamentul Guvernului de a continua în 2011 reducerea numărului de angajaţi în sectorul public, "printre altele" menţinând politica de angajare doar a unei persoane pentru şapte posturi eliberate.

Premierul Emil Boc a declarat, în urmă cu o săptămână, că politica de bază a Guvernului pentru reducerea în continuare, în 2011, a numărului de personal în sectorul public va avea în vedere disponibilizările naturale realizate prin pensionare, încetarea amiabilă a raporturilor de muncă şi plecarea angajaţilor la studii în străinătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc:Numărul de bugetari a scăzut în octombrie la 1,291 milioane persoane,limita FMI va fi respectată.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc:Numărul de bugetari a scăzut în octombrie la 1,291 milioane persoane,limita FMI va fi respectată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei