Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 nov 2010 - Anul XV, nr. 278 (4569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Consolidare parcări

Utilaj gigant adus pentru a fora în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările de consolidare a zonei centrale a municipiului Suceava, unde vor fi amenajate primele două parcări subterane, au pornit în forţă de ieri, odată cu aducerea unui utilaj gigant care execută foraje la mare adâncime. În găurile respective sunt turnaţi apoi pilonii de beton care au rol de stabilizare a terenului, această soluţie fiind aleasă din cauza apelor subterane care străbat zona centrală, cât şi pentru protejarea blocului turn Union, care este înclinat, fiind unul din imobilele cu grad mare de pericol în caz de cutremure.

Maşinăria, adusă de la Bucureşti, este una din cele mai performante din Europa, fiind capabilă să sape în plan vertical până la adâncimi de 50 de metri. Tocmai de aceea, una din lucrările recente la care a fost folosită a fost cea de stabilizare a terenului pentru construirea unei clădiri imense, Macedonia Square, în capitala Bulgariei, Sofia.

Utilajul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 700.000 de euro, va rămâne în Suceava până în primăvară, având de forat aproximativ 500 de găuri pentru pilonii de stabilizare a zonei în care vor fi amenajate parcările subterane.

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, care a asistat ieri la forarea primului pilon de consolidare a zonei centrale, a precizat că deşi utilajul este capabil să foreze şi prin pământul îngheţat, lucrările de consolidare vor înceta în momentul în care temperaturilor vor scădea sub – 10 grade Celsius, pentru că atunci nu vor mai putea fi turnaţi pilonii de stabilizare a terenului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilaj gigant adus pentru a fora în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Utilaj gigant adus pentru a fora în centrul Sucevei2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
(25 nov 2010, 11:43:38
Cosmine esti penibil tata. Utilajul sta de ceva vreme acolo sub nasu sediului vostru si tu
acu il vezi. Zine si cine a fost cel care ti-a deschis ochii. O fi cineva de prin administratia locala sau se mai intampla minunea sa ti se ia valul de ceta si dedeparte sa vezi aproape. Halal stire de ultima ora.
Mama lui de jurnalism.
Sa scrieti bine!!!
2.   2 bani trimis de
(25 nov 2010, 11:48:53
Se descrie respectiva masina de parca ar fi facuta de primaria Suceava, cand banii nu sunt o problema poti sa procuri tot felul de utilaje, vezi TBM-urile folosite la tunelul Franta/UK. Probabil locuitorii din preajma constructiei sunt cei mai "entuziasmati".
3.   Hahaha trimis de
(25 nov 2010, 19:23:25
Catre autor: Gigant esti tu... in penibilitate!
4.   Sa mori tu! trimis de
(25 nov 2010, 20:22:41
Ma cac pe mine de ras...Am citit titlul articolului si, atras ca un magnet de stirea despre "utilajul gigant", am deschis poza. Bah! "Colosul" asta este mai mic decat masinuta de la Loial care schimba becuri prin oras! Va faceti de toata cacaua cu articole dintr-astea...Apropos, domnu' Romega, matale ce "gigant" conduci? Vreun matiz poate? Sau vreun "Transformer" Logan?
5.   Pseudojurnalism trimis de
(26 nov 2010, 00:54:58
Pseudojurnalistul asta de Romega si redactorul sef care i-a aprobat titlul articolului, parca ar face gazetarie de cateva zile. Cat de idiot trebuie sa fii sa scrii un asa titlu de articol?! Utilaj gigant? Inseamna ca voi nu ati vazut niciodata sondele de extractie de petrol, camioanele gigant folosite la lucrarile de la canalul Dunare-Marea Neagra. Bai Cosmine mai uita-te tata pe Discovery sau "cauta pe Gugal" ca asa poate te mai destepti un pic. Oricum amuzant articol, amuzanta si intarzierea cu care a fost scris. Sau poate a fost scris mai repede dar nu a incaput in vreun numar precedenthappy
6.   ... trimis de
(26 nov 2010, 01:10:07
De nu ma insel, si la Catedrala a fost un utilaj care a batut piloni in pamant. Am impresia ca acela a fost mult mai serios.
7.   :)) trimis de
(26 nov 2010, 08:53:23
muncitorii de la centura sucevei au unul de 2 ori mare mare ca asta:))
8.   Penibili trimis de
(26 nov 2010, 09:46:04
Doamne cu ce ziaristi ne bate Dumnezeu. Daca nu au subiecte "tari" inventeaza fel de fel de figuri de stil de doi bani. Domnule unde ai vazut "gigantismul " utilajului? Poate in imaginatia ta bolnava! Cine va tine la ziar? Reprofilati-va!
9.   Ziaristi penibili trimis de
(26 nov 2010, 10:24:12
Romega asta este de tot rahatullaughinglaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei