Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şcolile şi liceele din România se pot înscrie într-o competiţie internaţională de proiecte creative

Joi, 11 Februarie 2010 (17:11:23)

Şcolile şi liceele din ţară pot intra într-o competiţie de proiecte creative, alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa, proiectele câştigătoare primind câte 1.000 de euro pentru implementare, iar elevii instrumente online şi consiliere pentru finalizarea iniţiativelor.

Concursul de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune este la a patra ediţie, fiind organizat de către Academia Şcolilor din Europa Centrală.

Tema concursului organizat în acest an este "Creează soluţii!", participanţii trebuind să aplice cu propuneri de proiecte creative, care vizeaza soluţionarea conflictelor în şcoală şi în societate.

Instituţiile de învăţământ din România, care au elevi cu vârstele cuprinse între 12 şi 17 ani, se pot înscrie în competitie, alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa, fiind încurajate parteneriatele de proiecte între şcolile din Europa Centrală.

"Elevii şi profesorii din ţările participante sunt invitaţi să găsească şcoli partenere şi să aplice împreună cu propuneri de proiecte, incluzând şi ideile lor de colaborare. Pentru a facilita găsirea de şcoli partenere, a fost implementat un motor de căutare online pe www.aces.or.at", precizează organizatorii.

Propunerile pot fi trimise până în 30 aprilie, iar după această dată un juriu internaţional va începe evaluarea proiectelor şi premiera celor mai bune aplicaţii.

"Proiectele premiate sunt sprijinite cu burse în valoare de 1.000 euro (pentru fiecare şcoală parteneră) pentru a putea fi implementate, şi, de asemenea, elevii primesc instrumente online şi consiliere pentru a-şi duce la final iniţiativele", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

În faza de implementare a proiectelor (septembrie 2010 – martie 2011) vor fi organizate două întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii vor primi suport adiţional şi vor beneficia de oportunităţi pentru schimbul de idei, precum şi de evaluări ale proiectelor.

Proiectul este susţinut de ministerele Educaţiei din toate ţările participante.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile şi liceele din România se pot înscrie într-o competiţie internaţională de proiecte creative.
 Vizualizări articol: 475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcolile şi liceele din România se pot înscrie într-o competiţie internaţională de proiecte creative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei