Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramă

Un sucevean de 29 de ani, suspect de gripă nouă, a decedat într-un spital din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 29 ani, suspect de gripă nouă, a murit la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, în cazul în care diagnosticul se confirmă acesta fiind cel de-al 12-lea deces pe fondul infecţiei cu virusul AH1N1 înregistrat la o persoană din judeţ.
Tânărul, care suferea şi de o boală rară, nedepistată la timp, a ajuns la Iaşi în luna ianuarie pentru că “răcise şi nu se simţea bine”, declară tatăl său, Dan Buturugă. El povesteşte că fiul său a mers aproape zece ani de la un medic la altul, în diferite centre universitare din ţară, în căutarea unui diagnostic pentru problemele sale de sănătate, dar afecţiunea de care suferea a fost depistată când deja era prea târziu.

 

S-a “plimbat” zece ani prin spitale, pentru a afla de ce suferă

Începând din anul 2000, tânărul, care acuza simptome de diaree şi dureri abdominale foarte puternice, nereuşind să asimileze nimic din ceea ce avea nevoie organismul, a fost internat pentru diverse investigaţii, intervenţii şi tratamente în spitale din Rădăuţi, Suceava, Târgu Mureş şi Cluj pentru ca, în ianuarie 2010, să ajungă la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi, în stare foarte gravă. Aici, datorită unor metode mai moderne şi mai eficiente de investigaţie, el a fost depistat cu boală celiacă, respectiv intoleranţă la gluten, afecţiune complicată cu un limfom intestinal. După aproximativ două săptămâni de tratamente, tânărul a fost învins de boală, decedând la începutul acestei săptămâni.
“Pacientul nu a avut foarte mult timp un diagnostic clar, astfel că nici tratamentele pe care le-a făcut nu au fost eficiente. I s-a mai spus că are enterocolită, gastroduodenită, sindrom de colon iritabil, boală Crohn, însă nici una din investigaţiile pe care le-a făcut nu a arătat adevărata problemă”, a afirmat unul dintre medicii ieşeni care s-au ocupat de caz.

 

Diagnosticat tardiv cu intoleranţă la gluten

“A fost plăpând de mic copil. Am mers şi noi în spitalele care ne-au fost recomandate. De la Suceava ni s-a spus să mergem la Târgu Mureş pentru că-s mai buni specialiştii de acolo. Apoi am mers la Cluj, unde cineva i-a pierdut rezultatele la biopsii. Abia acum, în ianuarie, l-am adus la Iaşi, pentru că iar răcise şi nu se simţea bine”, a mărturisit Dan Buturugă, tatăl tânărului.
Din păcate, starea fiului său s-a înrăutăţit de la internarea în spital, acesta făcând ascită, pleurezie şi o insuficienţă respiratorie puternică, pentru care a fost transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie.
Potrivit medicilor ieşeni, boala celiacă este perfect tratabilă, dacă se elimină complet glutenul din alimentaţie, iar tânărul ar fi avut şanse să trăiască dacă afecţiunea de care suferea ar fi fost depistată măcar cu un an mai devreme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean de 29 de ani, suspect de gripă nouă, a decedat într-un spital din Iaşi.
 Vizualizări articol: 2618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Un sucevean de 29 de ani, suspect de gripă nouă, a decedat într-un spital din Iaşi3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu s-a facut planul la vaccin? trimis de
(11 feb 2010, 22:08:18
Vi s-a comunicat "de sus" ca nu s-a facut planul la vaccinul pt gripa noua si v-ati gandit ca ar da bine sa puneti umarul ? Asa s-a intamplat si cu actorul Tecuceanu de la Carcotasi. Nu mai speriati lumea ca sa se termine vaccinurile lui dom' doctor Cercel. Faceti bine si scrieti articole doar dupa ce aveti CONFIRMAREA oficiala nu SUSPICIUNI.
Dumnezeu sa te odihneasca in pace Alex si sa-i dea putere Danei si lui Razvi !
1.1  RE: Nu s-a facut planul la vaccin? trimis de
(11 feb 2010, 22:13:40
Titlul articolului dumneavoastra ar trebui sa fie "UN TANAR DE 29 ANI A MURIT DIN CAUZA INCOMPETENTEI UNOR MEDICI CARE NU L-AU DIAGNOSTICAT LA TIMP"
2.   NU ESTE ADEVARAT !!! MINTITI CU NERUSINARE ! trimis de
(12 feb 2010, 08:39:04
Nesimtirea acestor ziaristi de mahala atinge cote maxime. Daca pana si de decesul lui Alex Buturuga (bun prieten si fost coleg) va legati pentru a crea panica nejustificata, atunci mai mult ca sigur sunt aserviti unei cauze. Timorati lumea degeaba cu un virus inexistent. De unde reiese ca Alex era suspect de gripa porcina? Puneti un singur facsimil cu declaratia unui medic. Atat vreau sa vad. Si bineinteles ca redactorii nu raspund juridic pentru aberatiile scrise, de asta isi permit sa scrie orice tampenie pentru senzatie. Gripa asta porcina e numai in mintea unui tampit de secretar de stat care contra comisionului gras pune romanii la dispozitie pe post de cobai.
3.   S-a dus la ingeri! trimis de
(12 feb 2010, 09:44:28
Am in familie un caz de boala celiaca -aceleasi simptome, greutate corporala mica. dureri de burta, analize dezastruoase... boala a fost diagnosticata tarziu, dupa aproape 10 ani de analize in multe centre universitare. Din pacate, la Suceava nu exista medici gastroenterologi buni. Aici mori cu zile! ce diagnostice aberante i-au pus in decursul timpului...
Exista trei analize de sange care diagnosticheaza boala celiaca, fara a pune la socotealai biopsia de intestin. De ce nu a fost trimis la aceste analize? Medici incompetenti!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
3.1  RE: S-a dus la ingeri! trimis de
(12 feb 2010, 13:44:16
Nenorocirea cea mai mare e ca un ingeras de 2 anisori va creste fara tata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei