Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru protecţia TPL

Primăria Suceava interzice transportul gratuit cu maşinile Iulius Mall şi Real

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maşinile care transportă gratuit clienţii hipermarketurilor Auchan şi Real dispar din transportul public din municipiul Suceava, din data de 15 februarie a.c. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că încasările la societatea de transport a Consiliului Local, TPL, au scăzut cu 10 la sută în perioada noiembrie 2009-ianuarie 2010, faţă de perioada similară 2008-2009, şi una dintre cauze este şi transportul gratuit pentru clienţii hipermerketurilor, practicat de Iulius Mall şi Real. Lungu a precizat că aceste autocare şi microbuze nici măcar nu sunt autorizate la primărie pentru transport public călători, ci au beneficiat de o prevedere a legii care le permite să-şi transporte la muncă propriii salariaţi.
„Din păcate, cu toate eforturile pe care le-am făcut pentru transportul public, avem din nou haos în acest sector în Suceava, creat în primul rând de aceste mijloace de transport care, spun ele în adresele către primărie, transportă salariaţii la supermarketurile din municipiul Suceava, la Iulius Mall, Real, Selgros, Dedeman. Au făcut solicitări pentru a transporta personalul lor, în baza unei prevederi legale pentru transport special, dar nu se întâmplă aşa”, a declarat Ion Lungu.
El a apreciat calitatea de investitori a firmelor care patronează hipermarketurile, îndeosebi Iulius Mall, care, pe lângă crearea de noi locuri de muncă pentru suceveni şi aportul de taxe şi impozite la bugetul local, a efectuat şi decontaminarea zonei în care a funcţionat fostul combinat de fibre artificiale, dar a spus că nu mai acceptă transportul gratuit de clienţi, în primul rând pentru protecţia TPL.

 

Municipalitatea vrea să facă ordine şi în activitatea de taxi şi maxi-taxi

„Am trimis adrese la toate hipermarketurile ca din data de 15 februarie să înceteze transportul aşa-zis al salariaţilor la locurile de muncă pentru că de fapt sub această mască se face un transport din staţie în staţie al călătorilor din municipiul Suceava şi mulţi dintre cei care ar trebui să meargă cu societatea de transport public local circulă cu maşinile acestor firme, care transportă gratuit cetăţenii”, a arătat Lungu, precizând că la baza deciziei sale stă atât un material întocmit de sindicatul de la TPL, cât şi informaţii strânse de „spioni” trimişi de primărie pe autocarele Iulius Mall. „Din verificările pe care le-am făcut şi noi reiese că foarte mulţi chipurile merg la mall-uri, dar ei merg în cu totul altă parte şi beneficiază de transportul gratuit, în loc să plătească bilet, cum este normal, la TPL. Noi am făcut eforturi să facem TPL, sunt 32 de autobuze, intenţionăm să mai achiziţionăm, dar este clar că ne afectează acest aşa-zis transport de salariaţi la hipermarketuri. Nu le-am dat autorizaţie decât pentru transportul salariaţilor şi ei transportă clienţi”, a spus Ion Lungu.
Prin urmare, primăria a decis să facă ordine, inclusiv printre firmele de maxi-taxi „care parchează aiurea prin oraş” şi blochează străzi întregi, cum ar fi zona Mitropoliei sau a Pieţei Centrale. Serviciul Autorizare şi Corp control transport a primit sarcină să ia măsuri, împreună cu poliţia, să pună în aplicare decizia primarului şi să elimine „pirateria din transportul public”, pe de o parte în domeniul taxi şi maxi-taxi, iar pe de altă parte prin eliminarea transportatorilor de la hipermarketuri.
În maxi-taximetrie, primăria are contracte cu transportatori publici locali până în data de 31 mai 2011 şi până atunci este interesată să achiziţioneze mijloace de transport de gabarit mic la TPL, în aşa fel încât să poată asigura în totalitate activitatea de transport public în municipiul Suceava. Deocamdată, a cerut conducerii TPL să găsească soluţia ca traseele mijloacelor de transport în comun să treacă şi pe la hipermarketurile menţionate.

 

Iulius Mall se conformează

Primii care au reacţionat după anunţul primarului Ion Lungu au fost reprezentanţii Iulius Mall. Aceştia şi-au exprimat poziţia într-un comunicat trimis aseară la redacţia cotidianului nostru: „Ca urmare a deciziei Primăriei municipiului Suceava de a suspenda serviciile gratuite de transport în comun pentru călători, Iulius Mall Suceava anunţă clienţii că, începând de luni, 15 februarie 2010, autobuzele care circulau pe rutele spre şi dinspre centrul comercial nu mai sunt disponibile. Astfel, din 15 februarie, persoanele care doresc să ajungă la Iulius Mall Suceava pot apela la autobuzele regiei locale S.C. Transport Public Local S.A, care circulă zilnic, între orele 7.30 şi 22.30, pe traseele 2 (Gara Burdujeni – Centru – Obcini) şi 4 (Cinema Burdujeni – Centru – Obicini) şi ajung până în staţiile de autobuz din faţa centrului comercial”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava interzice transportul gratuit cu maşinile Iulius Mall şi Real.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 18 voturi
Primăria Suceava interzice transportul gratuit cu maşinile Iulius Mall şi Real2.2518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(11 feb 2010, 11:26:50
De fiecare data cand am ajuns in Suceava , am folosit autobuzele TPL ptr a ajunge la unul din mall-uri. Nu am intalnit aproape deloc autobuzele Iulius pentru ca ele circula din ora in ora si nu sunt la indemana atunci cand ai nevoie sa mergi cu ele... Cand era traficul prea aglomerat am mers si pe jos la mall , Carrefour , ca sa nu mai astept autobuzele TPL .big grin
2.   Foarte prost trimis de
(11 feb 2010, 11:39:52
Inteligenti PDListii astia. Cum is aia de la Bucuresti asa is si astia locali: analfabeti dpdv economic.

Prefera sa loveasca in 2 centre comerciale ca sa imbogateasca un transportator hapsan.

Eu nu cred ca s-au facut eforturi mari pentru a pune pe picioare TPLul.
Tot ce s-a facut e sa se semneze o hartie prin care practic se anuleaza maxi taxi in Suceava. Restul a curs natural pentru ca nevoia de transport este f mare in Suceava. Tot ce a facut Lungu e sa-i elimine pe unii de la o masa imbelsugata si sa-i lase pe altii.
La felul in care e construit orasul, tot timpul activitatea de transport local va fi profitabila. Daca ai si monopol atunci e perfect.

Acum nu inteleg de ce le apara atat de mult interesul TPListilor in detrimentul centrelor comenrciale? Acum o luna cei de la TPL se laudau cu incasari record la abonamente. Acum s-au lacomit. Nu le mai ajunge...
3.   Hm... trimis de
(11 feb 2010, 11:44:43
Cel mai bine e sa fii angajat METRO. Nu ai leafa mare, dar ai o rama la ora 23:00 la iesirea din schimbul 2. In ceea ce priveste Mall-ul, este mult prea drastica masura de a le interzice sa mai ruleze cateva autobuze. Puteau sa se gandeasca mai ales la baietii din partea de securitate care lucreaza non stop in ture si ar fi foarte benefic pentru ei ca macar un singur autocar sa le fie la indemana mai ales seara. Dar.. cum lumea e pe interese si pile.. mergem pe jos. (noi, cei fara masina)happy
4.   Foarte tare trimis de
(11 feb 2010, 11:45:18
Jegu asta de primar face ce vrea el parca ar fi orasu lu masa
4.1  RE: Foarte tare trimis de
(11 feb 2010, 21:46:01
asa e. parca ar fi cumatra de la voitinel.
5.   Decizie "desteapta" trimis de
(11 feb 2010, 11:49:22
Oare domnul primar a auzit de principiul liberei concurente?
Daca Iulius Mall va incepe sa dea mancare degeaba cetatenilor urbei domnul PRIMAR va inchide acest supermarchet pentru ca face concurenta "neloiala" matusii de la coltul strazii?
Iulius Mall ar trebui sa ceara o licienta de transport pe traseul dorit.Primaria este obligata sa o dea. Nu are nici un motiv sa nu o faca. In cazul in care lucrurile sunt tratate in mod personal cel care o face sa fie dat in judecata. Acest transport GRATUIT face o economie in buzunarul Sucevenilor, deci este benefic urbei. Daca domnul PRIMAR are interese personale, ar trebui sa le rezolve in calitate de "cetatean" neabuzand de functia publica pe care o are, functie care-i cere sa fie in slujba cetatenilor nu in slujba banului si a intereselor de GASCA.
Transport gratuit pentru cetateni = Avantaj cetatean
Transport platit TPL = Avantaj primarie
Care din ele credeti ca este preferata de cetatenii care v-au ales DOMNULE PRIMAR?
6.   G trimis de
(11 feb 2010, 11:53:07
va sta in gat aceste autobuze ? bine ca nu va sta cei care fac transport clandestin de persoane, sunteti de tot rahatul.la plantat ouoa cu voi ca de altceva nu sunteti buni.
Apropo se apropie pastele in Burdujeni ar fi nevoie de un ou urias sau de vreo oala de chisleac.
7.   Asfalt Tango! trimis de
(11 feb 2010, 13:13:27
Utopic vorbind, daca o firma privata s-ar apuca sa asfalteze pe gratis toate strazile din Suceava oare primaria ar lasa-o ?
Eu personal am oaresce indoieli !
8.   Lacomie trimis de
(11 feb 2010, 13:16:57
Lacomia primarului nu mai are limite Elevii nu au reducere la abonamente pe transportul local in comun- un abonament costa 50 lei lunar .Pentru copii in alte
tari se asigura transport gratuit elevilor la scoala si voi vreti sa va umpleti buzunarele cerand pret intreg la abonamente pentru elevi .Rusine.Primarul pedepseste acum pana si clientii magazinelor care trebuie sa circule cu TPL,dar
de ce este obligatoriu? Rusineeee...!!!
9.   :))) trimis de
(11 feb 2010, 13:43:54
Nu stiu daca primaru' si toti aia sunt atat de prosti, sau ne cred pe noi intr-atat de retardati... mie imi place cum a pus lungu asta accentul pe bunastarea cetatenilor, sa ne fie noua bine. se vede ca nici nu aplica tratament preferential unei regii autonome de tot ****ul care are monopol pe transp public local. pentru ca se gandeste la noi, pulimea, il sfatuim sa isi mai cumpere cateva frigidere pentru carne. bun bunlaughing)
10.   RUSINE trimis de
(11 feb 2010, 13:46:18
Nu degeaba toti rad de moldoveni,de cretini ce suntem...ne pricepem sa demontam lucrurile bune,in defavoarea noastra.transportul gratuit era un ajutor pt suceveni sa se poata deplasa fara sa mai scoata bani din buzunar(la veniturile mizere si lipsa locurilor de munca cu care se confrunta SV).in Constanta primarul Mazare a acordat facilitati la transportul in comun pentru pensionari si elevi,si nu a mai saracit,orasul arata impecabil.de aia Moldova e considerata cea mai amarata zona a tarii,toti ne critica de prosti ce suntem ca nu stim sa ne alegem nici primarii!mi-e sila ca m-am nascut si traiesc in Moldova.
11.   Bravo lungu trimis de
(11 feb 2010, 13:54:53
Stau si ma gandesc cat va castiga suceava, ca urmare a acestei decizii... Deloc. In loc ca unii sa mearga zilnic la mall, sa cumpere o paine, un suc , un rachiu, sau o pereche de chiloti, vor merge odata pe saptamana pt chiloti, iar painea si sucul o vor cumpara de la buticul din colt. Si asa mallul era destul de slab la vanzari, acum va fi la limita. Sunt curios cum vor merge oamenii la real, sunt 3 autobuze pt rulmentul..... unul dimineata, unul dupa amiaza, si unul seara. E o idiotenie sa le scoti pe astea. Ce concurenta faceau maxi taxiurile de la real tplului. Pana una alta, cred ca lungu e un fucking idiot.
12.   Ma uit la el si-l vad pe Videanu... trimis de
(11 feb 2010, 14:03:35
Domnule primar poate imi explicati mie statutul TPL.

- De ce TPL are contracte cu Galeria?! Cand eu am treaba pe marasesti (si trebuie cu TPL sa ocolesc tot orasul sa ajung acolo ca nu mai exista autobuz pe linia 1) desi este statie la santafe, pentru 100m merge spre galeria apoi asteapta sa intre in parcare 5 minute ca vine coloana de la Falticeni apoi se chinuie prin parcarea aia mika si apoi inca 5 sa iasa din parcare....si asa mai frec eu 10 minute...

- Apoi cursele speciale Metro, nu ai ce cauta in autobuzele alea... ca nu-s pentru transport local ci curse speciale pentru metro cu autobuzele noastre...

Ori este transport public ori este societate privata!!!

Acum poate imi explica domnul primar cum ajung eu din Itcani la Iulius Mall fara sa schimb 2 autobuze dus si 2 intors adika 6 lei. Si chestia asta este si pentru Real.

Pe linia 28 este un autobuz care circula asa de rar ca eu apuc sa-l vad 1-2 ori pe luna. 10 Pentru Scheia il vad mai des de 3-4 ori pe luna.
13.   Ma uit la el si-l vad pe Videanu trimis de
(11 feb 2010, 14:10:31
TPL are aproape monopol si asta nu va ajunge?

Mai bine ati fi mai atent cu contractul de dezapezire la care aruncati 100 de mii de euro domnului Prigoana din partid...

Probabil cei de la Iulius Mall asteptau aceasta scuza sa scape de transport dar sper Real sa continue sa ofere serviciul de transport clienti. Asta ca sa vedeti dumneavoastra domnule primar ca sunteti cu nasul cam pe sus si nu este temei legal pentru ce ati spus.
14.   Parerea mea trimis de
(11 feb 2010, 14:33:28
Desi multi o sa sariti si o sa ma injurati ca tin cu Lungu...

Omul a speculat foarte bine scaparea celor de la Iulius / Real / etc, care au depus acte pentru aprobare mijloace de transport PENTRU ANGAJATI. Adica NU au depus cerere pentru licenta transport de persoane pe anumite trasee. Si de asta s-a folosit primarul pentru a trage spuza pe turta TPL.

Probabil cei care ofereau facilitatea asta vor depune acum acte pentru a-si ridica licenta de transport persoane si vor putea astfel oferi in continuare acest serviciu gratuit clientilor. Daca nu o fac, atunci putem probabil intelege ca si ei isi doreau sa scape de aceste cheltuieli (microbuze si soferi inchiriati costa!).
15.   ... trimis de
(11 feb 2010, 14:41:15
Primarul asta, la fel ca si trepadusul de la Bucuresti, numit Boc, sunt niste vampiri care fac orice ca sa ne suga sangele. Sper ca vor sfarsi prin a suge...
16.   ... trimis de
(11 feb 2010, 14:43:57
Primarul asta, la fel ca si trepadusul de la Bucuresti, numit Boc, sunt niste vampiri care fac orice ca sa ne suga sangele. Sper ca vor sfarsi prin a suge...
17.   Scade punga trimis de
(11 feb 2010, 14:48:38
Se pare ca lu' domnu' primar ii scade punga, implicit burta. De asta probabil tipa acum la cei care au cotizat an de randul la buzunarul sau ca acestia sa continue sa o faca. Dupa ce a continuat sa raga luni de-a randul catre cei care au transformat Suceava intr-o groapa si nu a obtinut prea mult pe cat s-ar fi asteptat, acum trece la represalii contra celor care aduc la bugetul primariei bani fara numar fara numar....Nu se gaseste vreunul sa-i dea in teasta un glonte acestui mojic, acestei prostituate politice pe nume Lungu?! Ne-am cam saturat de balivernele si "insuccesurile" acestuia.
18.   Sula... si primarul trimis de
(11 feb 2010, 15:59:39
Transportul gratuit catre hipermarketuri, asta e mai nou sula care sta in coasta primarului nostru. Autobuzele catre mall sunt curate, poti sta jos, sunt niste mijloace de transport cat de cat civilizate. Spre deosebire de autobuzele TPL, mizerabile, aglomerate, care mai sunt si conduse de niste bezmetici.
Dar de unde sa stie asta, taranul din Prelipca (recte primarul nostru) care se plimba cu Touareg-ul de 32.000 euro?
19.   Sula... si primarul trimis de
(11 feb 2010, 15:59:39
Transportul gratuit catre hipermarketuri, asta e mai nou sula care sta in coasta primarului nostru. Autobuzele catre mall sunt curate, poti sta jos, sunt niste mijloace de transport cat de cat civilizate. Spre deosebire de autobuzele TPL, mizerabile, aglomerate, care mai sunt si conduse de niste bezmetici.
Dar de unde sa stie asta, taranul din Prelipca (recte primarul nostru) care se plimba cu Touareg-ul de 32.000 euro?
20.   Asa va trebuie trimis de
(11 feb 2010, 18:09:38
Asa va trebuie daca iar l-ati votat pe boul asta din nou.
Sunt persoane in Suceava care nu le ajunge bani de azi pe maine si se bucura cand vede un transport gratuit.
Primarul vostru drag, dupa cum se poate vedea, tare tine la suceveni, si din acest motiv vazand ca tpl-ul (toti analfabetii si incultele de soferi si taxatoare care seamana cu primaru ca de aia sunt asa, dupa chip si asemanare) scade venitu, vezi doamne cei 10 la suta sunt in real si iuius mall.

Lacomia si dispretul fata de judet si propriile interese se citeste pe fata lui Lungu

21.   Autobuze gratuite trimis de
(11 feb 2010, 19:43:07
dnu primar se pare ca nu vrea sa fie in urma "baietilor destepti si smecheri" din pd-l asa face si el pohta cea pohtit,adica sa ne arate cat e de smecher el!numai ca el uita ca cat de curand are sa vina el (ca si ceilalti baieti destepti din pd-l ) si are sa ne ceara voturile pt stiti voi:ptr un alt mandat !si atunci sper euca sucevenii au sa-i spuna lui si celorlati baietidestepti:MI-A PARUT REPEDE DE VOI!SAYONNARA!!!!
21.1  RE: Autobuze gratuite trimis de
(11 feb 2010, 21:05:39
O sa-l voteze cum l-au votat pe Basexu. Ca niste zombie cu stampu la-n mana.
22.   Sa traiti bine trimis de
(12 feb 2010, 00:06:48
Vad ca marea parte a voastra nu v-ati prins de poanta!
- foamea de bani face sa treaca din nou la semnat acte de la jegurile de magazine (hipermarketuri), ca de! trebuie de luat uiumul.
- aceeasi foame face ca primaria sa mai cumpere masini, cineva dij****ste si aici
Multi dintre voi uita de faptul ca tpl este al comunitatii, al nostru, si nu al altora, dar de acest lucru profita un taran di la pirlipca sa faci tolba mare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei