Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA a dat amenzi de aproape 500.000 de lei şi a confiscat aproape două tone de produse alimentare

Joi, 11 Februarie 2010 (16:13:14)

Inspectorii de la ANSVSA au dat, în două săptămâni, amenzi de aproape 500.000 de lei, pentru nereguli privind igiena veterinară şi siguranţa alimentelor, şi au confiscat aproape două tone de produse alimentare, 245 de ouă şi 290 de litri de băuturi răcoritoare.

Potrivit unui comunicat de joi al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, inspectorii au controlat, în perioada 25 ianuarie - 5 februarie, 1.976 de unităţi din diferite domenii de activitate, în urma verificărilor fiind aplicate 238 de amenzi, în valoare totală de 488.820 lei, şi 152 de avertismente.

Totodată, inspectori ANSVSA au confiscat 1.932 de kilograme de produse alimentare, 290 de litri de bauturi răcoritoare şi 245 de ouă, valoarea acestora fiind de 27.552 de lei.

Inspectorii au verificat depozite frigorifice, unităţi de tranşare şi de procesare a cărnii, abatoare, unităţi de procesare a laptelui şi produselor lactate, hale de desfacere a produselor de origine animală din pieţe agroalimentare, carmangerii, măcelarii, pescării, restaurante, cantine, cofetării, patiserii, pensiuni agroturistice, magazine alimetare, târguri de animale, unităţi de asistenţă sanitară veterinară, farmacii veterinare, supermarketuri, dar şi unităţi de creştere a bovinelor, ovinelor şi caprinelor, a porcinelor şi păsărilor.

Reprezentanţii ANSVSA au mai emis 18 ordonanţe de suspendare a activităţii, cele mai multe în Botoşani (patru), Oradea şi Vrancea (câte trei).

Comercializarea directă a produselor alimentare şi a hranei pentru animale în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar-veterinar, manipularea produselor alimentare şi a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi a celor destinate nutriţiei alimentelor, neaplicarea şi nerespectarea normelor de igienă privind întreţinerea adăposturilor pentru animale, a incintelor, padocurilor, taberelor, stânelor, surselor de apă, depozitelor de furaje, platformelor de gunoi şi a sistemelor de evacuare şi colectare a dejecţiilor sunt principalele nereguli găsite de inspectorii ANSVSA în urma controalelor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA a dat amenzi de aproape 500.000 de lei şi a confiscat aproape două tone de produse alimentare.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA a dat amenzi de aproape 500.000 de lei şi a confiscat aproape două tone de produse alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei