Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2010 - Anul XV, nr. 32 (4323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Când o face ursul pere şi vulpiţa micşunele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În momentul în care arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen, şi cei împreună cu dânsul se pregăteau să pornească motoarele drujbelor şi să intre cu acestea în jumătate din suprafaţa împădurită a judeţului nostru, cineva le-a tăiat alimentarea. La îndemnul unei instituţii a statului care nu este de acord ca 166.000 de hectare de pădure să intre în proprietatea unei fundaţii particulare în fruntea căreia se află Înaltul Pimen, Judecătoria Suceava a strigat cât au ţinut-o puterile: „Opriţi drujba, măi flăcăi, şi-aruncaţi topoarele măi, măi, măi!”. Astfel, Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, fundaţia particulară care a copiat literă cu literă numele persoanei juridice de drept public care a funcţionat până la venirea comuniştilor la putere, a trebuit să se oprească din executarea silită pe care o pornise în baza unei hotărâri a Curţii de Apel Timiş definitivă, dar nu şi irevocabilă. Într-o decizie a Judecătoriei Suceava de dată recentă se arată: „Dispune suspendarea provizorie a executării silite începute în dosarul de executare nr. 29/E/2010 al Biroului Executorului Judecătoresc Cîmpulungeanu Sarmis până la soluţionarea cererii de suspendare formulată în cadrul contestaţiei la executare ce face obiectul dosarului nr. 945/314/2010 al Judecătoriei Suceava cu termen la data de 16.03.2010”. Deci, adio drujbe şi topoare! Văzând că nu mai au voie să pună mâna pe armele de luptă împotriva pădurii, Înaltul Pimen şi avocatul fundaţiei particulare, Vasile Tudor, au înhăţat pixurile şi au scris un comunicat de presă în care arată că ce-a fost executat, adică vreo 120.000 de hectare de pădure, rămâne bun executat. La citirea unui astfel de comunicat cred că au izbucnit în râs până şi râşii din pădurile pe care Fondul Bisericesc vrea să le ia şi să fugă cu ele în pădure pentru a le hăcui în linişte. Treaba stă în felul următor: cele 166.000 de hectare de pădure după care Fondul aleargă de zece ani de zile cu drujba scoasă de un cot jumate vor rămâne în continuare în proprietatea Statului Român, iar fundaţia particulară a suferit o înfrângere usturătoare pe care încearcă acum să o dreagă cu tot felul de comunicate de presă, aşa cum vor unii să dreagă busuiocul, altul decât cel care se moaie în agheasmă la zi de sărbătoare creştină. Anul acesta, cel puţin, Fondul Bisericesc nu-şi va putea împlânta topoarele nici măcar într-un copac din pădurile judeţului Suceava. Şi dacă vom ajunge să trăim într-o ţară normală, fundaţia particulară în fruntea căreia a fost pus Pimen Suceveanul pentru a atrage simpatia credincioşilor de rând şi pentru a-i impresiona pe credincioşii care se ocupă de actul de justiţie, atunci Fondul Bisericesc va primi pădurea când o face ursul pere şi vulpiţa micşunele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Când o face ursul pere şi vulpiţa micşunele .
 Vizualizări articol: 2120 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 24 voturi
Când o face ursul pere şi vulpiţa micşunele4.0524

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avocatul diavolului trimis de
( 9 feb 2010, 11:21:40
"mai animalule"....hehe....deci nu am de impartit nimic cu nimeni dar esti total pe dinafara in ceea ce priveste legea romaneasca...te-as ruga sa pui nitel ochiu pa carte si sa observi ca esti exclus din zona celor care au habar cu ce se mananca legilii acestea cari sunt grelii pt unii.
p.s. comentariile tale nu sunt nici tendentioase nici macar jignitoare....sunt zero la patrat, efectiv lipsite de un continut care sa nu semene cu un latrat de caine fara stapan...pamflet...pam,pam.
2.   Logic trimis de
( 9 feb 2010, 18:42:44
Mi se pare logic sa ramana in proprietatea statului, decit a unei fundatii nascute peste noapte, din cine stie ce inginerii avocatesti.....miine poimiine vor trece si apele tarii in proprietatea vreunei fundatii, si cine stie ce alte bogatii ale tarii vor ajunge in mana unora fara scrupule.....Ca s-au imbogatit padurarii..este altceva, a fost un pic si era lor, cum altadata erau bogati minerii patriei.....si pe viitor cine stie cine se va mai imbogati...poate agricultoriii....dar astea sunt legile naturiii si asa vrea ocarmuitorul suprem, ca, cei din urma sa ajunga cei dintai, si pe rind omenirea sa se bucure de bunastare....Sfintiile voastre , stici ce spune D-nul Iisus in Noul Testament? "dati cezarului ce e al cezarului"......bogatiile ptriei sunt ale tuturor si sunt administrate de STAT....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei