Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România promite să faciliteze reintegrarea romilor expulzaţi din Franţa

Joi, 11 Februarie 2010 (17:34:52)

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a obţinut joi, la Bucureşti, angajamentul Guvernului român în sensul numirii unui responsabil pentru reinserţia romilor, pentru a garanta că aceştia nu vor reveni în Franţa după ce au fost expulzaţi, informează AFP.

Pierre Lellouche, care era însoţit de doi deputaţi UMP, Lionnel Luca şi Jean-Marc Roubaud, precum şi de deputatul socialist Dominique Raimbourg, a fost întâmpinat de premierul Emil Boc.

La finalul întrevederii, Lellouche şi Boc au anunţat trei decizii. Prima se referă la numirea unui secretar de stat pentru reintegrarea romilor, subordonat Ministerului Muncii şi primului-ministru. Această decizie "ne va permite nouă, francezilor şi europenilor, să ajutăm la reinserţia romilor în România".

Această măsură era "veriga lipsă" în activităţile de supraveghere şi reinserţie, adaugă oficialul francez.

A doua decizie se referă la trimiterea de poliţişti şi magistraţi români în Franţa "pentru a ajuta la anihilarea traficului de fiinţe umane", subliniază Lellouche.

O altă decizie are rolul creării unei "politici de cooperare" pentru "mobilizarea fondurilor europene în scopul reintegrării comunităţii rome".

Această politică va fi activată în cadrul "conferinţei europene de la Cordoba, din aprilie, pe tema romilor", adaugă Lellouche.

Emil Boc a declarat că discuţiile au fost "foarte directe", evocând "toleranţa zero" faţă de reţelele criminale care încurajează romii să se deplaseze clandestin în Franţa.

Aproximativ 8.000 de romi au fost deportaţi din Franţa în România în 2009, oferindu-li-se câte 300 de euro adulţilor şi 100 de euro copiilor, dar peste două-treimi dintre aceştia au revenit în Franţa.

"Vrem să abordăm această problemă în mod uman şi inteligent", declara Lellouche înainte de venirea la Bucureşti, subliniind caracterul delicat al vizitei, al cărei scop "nu divizează dreapta şi stânga franceze".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România promite să faciliteze reintegrarea romilor expulzaţi din Franţa.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România promite să faciliteze reintegrarea romilor expulzaţi din Franţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei