Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 300 de persoane, cercetate de poliţişti în 2009 pentru infracţiuni cu produse petroliere

Joi, 11 Februarie 2010 (13:42:17)

Peste 300 de persoane au fost cercetate de poliţişti în 2009, pentru infracţiuni cu produse petroliere, prejudiciul produs de acestea fiind de peste 25 de milioane de lei, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii antifraudă, în colaborare cu Garda Financiară, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV), au efectuat, anul trecut, peste 200 de controale privind activitatea comercială cu produse petroliere, se arată într-un comunicat de joi al Poliţiei Române.

Anchetatorii au soluţionat peste 200 de dosare penale, în care au fost cercetate peste 300 de persoane, pentru săvârşirea a aproximativ 440 de infracţiuni. Prejudiciul total estimat de autorităţi depăşeşte 25,7 milioane de lei.

În urma controalelor, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de peste 2,1 milioane de lei şi au aplicat amenzi de aproximativ 85.000 de lei.

Printre cazurile instrumentate de poliţiştii de la investigarea fraudelor se numără cel al unui grup infracţional organizat, format din 14 persoane, administratori la 20 de societăţi comerciale din judeţele Bacău, Constanţa, Galaţi, Hunedoara şi Prahova. Aceştia sunt suspectaţi că, în perioada octombrie 2006 - mai 2008, au folosit companii fantomă pentru vânzarea de uleiuri minerale, fără a declara şi achita către bugetul de stat accize în valoare de peste 22 de milioane de lei şi TVA în valoare de peste 4,1 milioane de lei.

Într-un alt dosar, poliţiştii antifraudă din Bihor s-au sesizat din oficiu, în mai 2009, privind faptul că un cetăţean maghiar, în calitate de administrator al unei firme din Săcueni, judeţul Bihor, împreună cu un complice şi ajutat de doi inspectori vamali, au cumpărat produse accizabile în regim suspensiv, de la două antrepozite fiscale din Constanţa. Marfa ar fi fost, apoi, expediată către o firmă din Slovacia, însă autorităţile au descoperit că documentele de expediere erau false.

Produsele erau, de fapt, vândute în România, fără achitarea accizei şi TVA. Suspecţii au creat un prejudiciu de peste 11 milioane de lei la bugetul de stat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de persoane, cercetate de poliţişti în 2009 pentru infracţiuni cu produse petroliere.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de persoane, cercetate de poliţişti în 2009 pentru infracţiuni cu produse petroliere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei