Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia de organizare a Congresului PSD: Sala, modificările şi reprezentarea - tranşate luni de CExN

Joi, 11 Februarie 2010 (16:16:43)

Comisia de organizare a Congresului PSD a stabilit, joi, că norma de reprezentare, modificările Statutului, precum şi sala de desfăşurare a Congresului să fie decise, luni, de către Comitetul Executiv Naţional (CExN), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la şedinţă.

Comisia de organizare a Congresului, a cărei înfiinţare a fost stabilită de către Consiliul Naţional (CN), s-a întrunit, joi, la Palatul Parlamentului, aceasta fiind convocată la iniţiativa preşedintelui CN, Adrian Năstase. Invitaţiei lui Năstase i-au dat curs preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, secretarul general Liviu Dragnea, senatorii Miron Mitrea şi Titus Corlăţean, precum şi alţi parlamentari PSD.

Surse participante la şedinţă au precizat, pentru MEDIAFAX, că şedinţa Comisiei de organizare a Congresului a fost convocată de Adrian Năstase pentru că preşedintele de drept al acesteia, liderul PSD Mircea Geoană, ar fi evitat să o convoace, în condiţiile în care a stabilit o normă de reprezentare pe care a trimis-o deja în judeţe.

Aceleaşi surse au mai arătat că, în acest moment, nu este clar cu ce modificări de Statut se va intra în Congres, ce sală va fi aleasă pentru desfăşurarea acestuia şi nici nu s-a decis care să fie documentele supuse aprobării Congresului.

Sursele menţionate au precizat că membrii comisiei au decis să aştepte, până vineri, rezultatul chestionarului pe care Adrian Năstase l-a trimis membrilor Consiliului Naţional, referitor la aceste chestiuni, dar şi la sala în care se va ţine Congresul.

Astfel, potrivit surselor citate, unii dintre membrii comisiei au apreciat că Romexpo nu ar întruni condiţiile necesare desfăşurării Congresului, acolo fiind destul de frig. Totodată, alţi membri ai comisiei şi-au exprimat suspiciunile în legătură cu o bună securizare a votului la Romexpo, considerând că sala ar permite să intre şi să iasă oricine, iar Marian Vanghelie ar putea să facă "presiuni" în ce priveşte rezultatul votului.

Membrii comisiei s-au pronunţat, totodată, şi împotriva propunerii avansate de Geoană în ceea ce priveşte votul pe echipe. Potrivit surselor citate, unii membri ai comisiei au precizat că, dacă se aplică votul pe echipă la nivel central, acesta trebuie aplicat automat şi la nivelul organizaţiilor locale, ceea ce implică un risc serios de scindare care ar putea duce la ruperea partidului.

Comisia a admis, în final, ca problemele legate de modificările la Statut, norma de reprezentare, la nivelul judeţelor, dar şi la nivelul municipiului Bucureşti, şi documentele supuse aprobării Congresului să fie tranşate de către Comitetul Executiv Naţional, care se va întruni luni.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia de organizare a Congresului PSD: Sala, modificările şi reprezentarea - tranşate luni de CExN.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia de organizare a Congresului PSD: Sala, modificările şi reprezentarea - tranşate luni de CExN0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei