Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 feb 2010 - Anul XV, nr. 34 (4325)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iohannis despre reorganizarea regiunilor: E o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice

Joi, 11 Februarie 2010 (16:17:17)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că iniţiativa UDMR privind înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare nu i se pare oportună, pentru că "este o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice", transmite corespondentul MEDIAFAX.

La solicitarea jurnaliştilor de a comenta iniţiativa legislativă a UDMR care a trecut, miercuri, de Senat, prin aprobare tacită şi care prevede înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare şi organizarea a cinci macroregiuni, Iohannis a spus că nu cunoaşte detalii ale proiectului.

"Cunosc situaţia doar din ziar şi ar trebui să mă documentez un pic mai bine pentru a vă putea răspunde de ce s-a făcut. Însă, ca şi oportunitate, pot să vă spun că mi se pare total inoportun să se schimbe acum regiunile de dezvoltare, din nişte motive practice: România a aderat la UE şi are dreptul să acceseze fonduri de dezoltare în baza structurilor discutate, negociate şi semnate", a declarat Iohannis.

Acesta a precizat că banii europeni se pot atrage prin "aşa-numitele POS-uri sau pe POR, acestea fiind proiecte pentru regiuni".

"Aceste regiuni sunt clar stabilite. Acum să venim şi să împărţim fiecare regiune în două este o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice. Nici nu s-ar mai putea pune în practică proiectele regionale. Mi se pare o intiţiativă total neavenită, din motive practice. Teoretic, sigur, se poate discuta orice reîmpărţire. Putem să ne aflăm în treabă cât vrem, dar dacă nu rezultă de acolo un rezultat clar, pozitiv, care aduce o îmbunătăţire, mai bine ne-am abţine", a afirmat Iohannis.

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR prin care se propune înfiinţarea a şaisprezece regiuni de dezvoltare, printre care una în care sunt grupate judeţele Covasna - Harghita - Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut, miercuri, de Senat prin adoptare tacită.

Propunerea legislativă, iniţiată de toţi parlamentarii UDMR, vizând modificarea şi completarea Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România avea termen de adoptare tacită data de 10 februarie.

În proiect se menţionează că pe terioriul României sunt constituite 16 regiuni şi cinci macroregiuni de dezvoltare, care nu sunt unităţi administrativ teritoriale şi nu au personalitate juridică.

Cele şaisprezece regiuni de dezvoltare sunt Botoşani - Suceava, Bacău - Iaşi - Neamţ - Vaslui, Brăila - Buzău - Galaţi - Vrancea (macroregiunea I), Constanţa - Tulcea, Bucureşti, Călăraşi - Ialomiţa - Ilfov, Giurgiu - Teleorman, Dolj - Mehedinţi - Olt (macroregiunea II), Gorj - Vâlcea, Argeş - Dâmboviţa - Prahova (macroregiunea III), Arad - Caraş-Severin - Timişoara, Alba - Hunedoara, Sibiu - Braşov (macroregiunea IV) şi Covasna - Harghita - Mureş, Bistriţa-Năsăud - Cluj - Maramureş şi Bihor - Sălaj - Satu Mare (macroregiunea V).

Proiectul de lege, care primise raport negativ din partea Comisiei pentru administraţie şi care a trecut de Senat în forma propusă de iniţiatori, va fi dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de Cameră decizională.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis despre reorganizarea regiunilor: E o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice.
 Vizualizări articol: 377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iohannis despre reorganizarea regiunilor: E o chestiune care nu ajută la nimic, dar strică la orice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei