Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere Armatei declanşarea unui program strategic de înzestrare din credite atrase

Marţi, 24 Martie 2009 (16:37:33)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la bilanţul MApN, că vrea ca SMG şi Ministerul Apărării să decidă în următoarea şedinţă CSAT care dintre programele strategice de înzestrare a Armatei poate fi declanşat, din credite atrase, pe baza Ordonanţei 111/2007.

Preşedintele a menţionat că România s-a angajat să aloce 2,38% din Bugetul de stat pentru Armată.

"Nu au fost alocaţi prin Bugetul de stat, dar Ordonanţa 111/2007 dă posibilitatea ca înzestrarea să se facă în afara Bugetului, din credite atrase. Pentru că aici se află toată conducerea Armatei, vreau să ştiţi că vă cer să utilizaţi facilităţile din Ordonanţa 111/2007 şi să declanşaţi măcar unul din cele şapte programe strategice ale Armatei. Aveţi legea de partea dumneavoastră, aveţi susţinerea Guvernului şi Parlamentului să o faceţi. Deci aş vrea ca în următorul CSAT, Statul Major General, Ministerul Apărării, să decidă care din programele strategice se declanşează în afara Bugetului alocat dar în baza ordonanţei 111/2007", a adăugat Băsescu.

El a precizat că programele strategice sunt vitale pentru modernizarea armatei şi consolidarea capacităţii de a-şi îndeplini misiunile în teritoriul naţional, şi alături de aliaţi, în afara teritoriului naţional.

În discursul său, şeful statului a revenit asupra acestui subiect, solicitând conducerii armatei, în mod expres, să angajeze unul sau două programe strategice în baza ordonanţei 111/2007.

"Este soluţia pe care Guvernul anterior, dar şi cel actual, au găsit pentru ca, în situaţia unui buget nesatisfăcător, armata să fie înzestrată corespunzător", a adăugat şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere Armatei declanşarea unui program strategic de înzestrare din credite atrase.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere Armatei declanşarea unui program strategic de înzestrare din credite atrase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei