Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Un bolnav, doi bolnavi...

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Privind la Naţionala care peste doar patru zile urmează să întâlnească una din cele mai vânoase echipe la acest nivel, Serbia cea capabilă oricând să demoleze oricare mărime din fotbalul mondial, te umflă mai degrabă plânsul decât râsul. Cât despre speranţe, daţi-mi voie că de data asta să nu am. Sau, cumva, doar colateral, în sensul că dacă ne trage Serbia un 5-0 (cum tare cred că se va întâmpla), poate măcar aşa scăpăm de banda lu’ Naşu şi a „falitului” său, Piţurcă.

De ce ziceam că te umflă plânsul? Păi, parcă avem de a face cu paranaţională. Am zis „para” nu în argou, cu sensul de „dolari” sau „mălai”, ci cu trimitere la „Paralympics”, ştiţi dv., Jocurile Olimpice ale celor cu dizabilităţi. Dincolo de văditele dizabilităţi cu mingea ale unor Nicoliţă ori Tameş (sau Tamaş?, ia vezi, Sandrinho, m-ai prins şi de data asta?, hai, că glumeam, ştie oricine care-i ăla de la Dinamo, pe la care au trecut absolut toate golurile luate de Naţională în ultimii doi ani) ceilalţi par aduşi doar pentru a-i lăsa pe restul medicilor muritori de foame, iar celor care se ocupă de lot să le justifice orice pretenţii financiare. Nici n-am apucat să ne obişnuim cu ideea (groaznică) că pe Chivu iar l-au ajuns reumatismele, ori ce-o fi având el, precum şi cu cea (minunată) că şi Pinguinul s-a defectat, că din urmă vin, valuri-valuri, alţi accidentaţi: Mutu (Doamne fereşte!) a jucat cu un plasture pe genunchi, Ovidiu Petre (Doamne ajută!) are şi el ceva cârcei, „Max” Nicu a venit cu entorsă la purtător, ba şi Dani Coman şi-a scrântit ceva, ptiu!, tocmai acum când zău că n-avem deloc portar. Ce mai, o „paranaţională” în toată regula. Iar dacă-i adăugăm şi pe posibilii bolnavi „cu capu’”, gen Moţi, Ghionea, mai de curând şi Marica (păi, ce altceva decât boală la neuron e „idila” lui cu, desigur, că p-ăsta nu-l bifase!, Gina Pistol?) avem imaginea de coşmar a găştii care cu maneaua-n cap trebuie să-i bată măr pe rockerii ăia.

Un bolnav, de un soi aparte însă, a fost convocat (şi nu va fi vreodată, chiar de-ar fi mai bun decât Messi şi Ronaldo la un loc): Lazăr de la Rapid. Păi cum să chemi aşa un derbedeu care refuză penalty-ul în loc să-l cerşească, la fel ca ceilalţi? Abia ăsta trebuie dus la psihiatru, dacă nu cumva direct la ospiciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bolnav, doi bolnavi....
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un bolnav, doi bolnavi...5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei