Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presa austriacă:Deşi tangajul navei e puternic,căpitanul Băsescu nu pare îngrijorat - Deutsche Welle

Marţi, 24 Martie 2009 (14:45:50)
România a devenit, într-o clipă, din copilul minune cu o fantastică creştere economică, copilul problemă care nu mai este în stare să-şi finanţeze deficitul la export, apreciază presa austriacă, după vizita preşedintelui Băsescu la Viena, potrivit unui articol publicat pe site-ul Deutsche Welle.

Un copil minune ne îngrijorează serios, titrează Die Presse, despre vizita lui Traian Băsescu în Austria, potrivit unei reviste a presei publicate, marţi, de Deutsche Welle

Die Presse menţionează că Traian Băsescu "nu este persoana care să manifeste nervozitate când marea este răscolită de furtună". Publicaţia menţionează că preşedintele român a declarat, sigur pe sine, că România nu ar avea nevoie de un pachet de ajutor nici de la Uniunea Europeană nici de la FMI, subliniind că sumele solicitate nu ar fi decît măsuri preventive, nefiind comparabile cu creditele de urgenţă acordate Ungariei şi Letoniei.

Cotidianul austriac menţionează, potrivit Deutsche Welle, că partea română susţine că dovada afirmaţiilor constă în faptul că nu sunt severe condiţiile furnizării acestor credite şi că România nu a fost nevoită să reducă salariile funcţionarilor şi pensiile. Die Presse se întreabă însă de ce au protestat, în aceste condiţii, funcţionarii, luni, la Bucureşti.

"Nici urmă de panică pe Titanic? Mândra navă România – cea de-a doua economie în ordinea mărimii printre noile state membre ale Uniunii Europene, nu se află încă în pragul naufragiului, dar a fost zgâriată deja de cîteva aisberguri. În nici una din ţările aflate în plină transformare imaginea nu s-a modificat atît de brusc: din copilul minune cu o fantastică creştere economică, într-o clipită România a devenit copilul problemă care nu mai este în stare să-şi finanţeze deficitul la export. Iar în timp ce preşedintele Băsescu vrea să le insufle bună dispoziţie austriecilor, care sunt cei mai mari investitori străini în România, la Bucureşti, o delegaţie FMI pune la cale un raport care să fixeze cadrele unui credit de circa 19 miliarde de Euro – bani de care ţara, aşa cum preşedintele ei afirmă, nu prea ar avea urgentă nevoie", scrie Die Presse.

Cotidianul austriac conchide, potrivit Deutsche Welle, că "tangajul navei este aşadar destul de puternic, chiar dacă, la Viena, căpitanul Băsescu nu pare a-şi face griji prea mari".

Wiener Zeitung notează, preluat de Deutsche Welle, că, în optica preşedintelui Austriei, Heinz Fischer, vizita omologului român are loc într-un moment "important şi sensibil". Publicaţia notează că situaţia României este realmente sensibilă, în pofida declaraţiilor făcute de Băsescu, potrivit cărora ţara nu se află nicidecum în pragul unui colaps, solicitarea de credite este doar o măsură preventivă, băncile sunt solide, dar, recunoaşte oaspetele român, în viitor sunt necesare acţiuni prudente.

Articolul insistă adupra angajamentului austriac în România, menţionând că acesta este unul din motivele pentru care relaţiile economice bilaterale au stat în centrul convorbirilor purtate de cei doi preşedinţi.

De asemenea, Deutsche Welle notează că portalul economic boerse-express scrie că Austria rămîne principalul investitor în România, citându-se o afirmaţie făcută de preşedintele Băsescu, potrivit căreia în România nu există o criză bancară iar creditele FMI şi UE ar fi o centură de securitate şi nu un colac de salvare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa austriacă:Deşi tangajul navei e puternic,căpitanul Băsescu nu pare îngrijorat - Deutsche Welle.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presa austriacă:Deşi tangajul navei e puternic,căpitanul Băsescu nu pare îngrijorat - Deutsche Welle0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei