Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Performanţă

O tânără ţigancă a adunat amenzi de 81 de milioane de lei vechi pentru cerşetorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O ţigancă din comuna Voitinel, Loredana Manea, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să ajungă la performanţa de a strânge amenzi a căror valoare totală se ridică la 81 de milioane de lei vechi pentru cerşetorie. Ultima a încasat-o chiar săptămâna trecută, la Fălticeni, oraşul preferat al tinerei pentru singura activitate pe care ştie să o desfăşoare: cerşit.

Alte circa 20 de persoane din aceeaşi comunitate au de plătit la primărie amenzi care se apropie de o sută de milioane de lei vechi. Primăriţa din Voitinel, Maria Pleşca, ne-a declarat că din totalul de 1,28 de miliarde de lei vechi, care îl reprezintă amenzile pe care le are de recuperat primăria, mai mult de 70 la sută din sumă îl reprezintă amenzile primite de un grup restrâns de persoane din comunitatea romă din Voitinel.

„Sunt amenzi de recuperat din 2006, 2007 şi 2008, debite pe care nu o să le pot niciodată încasa. Sunt oameni foarte săraci, care nu au de unde să plătească”, ne-a spus primăriţa.

Practic, din întreaga comunitate, care reprezintă 1200 de persoane, trei familii au probleme cu cerşetoria - Manea şi Marcu, iar circa 20 de tineri mai turbulenţi intră destul de des în vizorul poliţiei pentru tulburarea liniştii publice.

La polul opus, conform primăriţei, se plasează un procent de circa 30 la sută dintre ţigani, care sunt destul de înstăriţi şi bine integraţi în comunitate. „Clasa de mijloc” a comunităţii ţigăneşti din Voitinel o reprezintă oameni săraci, dependenţi de ajutorul social şi alocaţiile copiilor ca surse de venit, dar care sunt liniştiţi şi nu au comportamente antisociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără ţigancă a adunat amenzi de 81 de milioane de lei vechi pentru cerşetorie.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
O tânără ţigancă a adunat amenzi de 81 de milioane de lei vechi pentru cerşetorie3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Saraci trimis de
(24 mar 2009, 11:55:10
"Sunt oameni foarte saraci, care nu au de unde sa plateasca" - dar munca in folosul comunitatii nu se poate? Poate isi descopera si alte talente...
2.   Afinitati... trimis de
(24 mar 2009, 14:25:22
Observ ca d-na jurnalista are o afinitate pentru rromii din Voitinel...poate ca lucrul acesta o sa o ajute sa-i cunoasca mai bine si sa realizeze intr-un final ca lucrurile nu stau chiar asa cum le-a povestit in articolul anterior...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei