Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, blocată din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost reluată

Marţi, 24 Martie 2009 (17:08:05)
Circulaţia rutieră pe DN 17, care a fost blocată, marţi după-amiază, în Pasul Tihuţa, din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost reluată, însă mai multe tiruri au preferat să aştepte la baza muntelui să înceteze vântul.

Şeful Districtului Piatra Fântânele, Vasile Curtean, a declarat că au fost mai multe blocaje temporare din cauza ninsorii abundente şi a vântului, la circa cinci kilometri de Pasul Tihuţa, în judeţul Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo pentru că noi am acţionat în zona noastră. Ştiu doar din ce mi-au spus şoferii că nu au putut trece de anumite tiruri care s-au oprit fiindcă riscau să derapeze. Acum, vremea s-a mai liniştit şi circulaţia s-a reluat. E încă zăpadă pe şosea, fiindcă oricât de mult am curăţa drumul, vântul o aduce înapoi", a spus Curtean.

Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj a trimis, la Tihuţa, circa 15 utilaje de deszăpezire care au aruncat pe şosea peste o sută de tone de antiderapant.

Mai multe maşini de mare tonaj au ales să nu treacă muntele pentru a nu rămâne blocate, majoritatea oprindu-se la Valea Străjii, unde s-a format o coloană.

Circulaţia rutieră pe DN 17 a fost blocată, marţi după-amiază, în Pasul Tihuţa, din cauza zăpezii şi a vântului, care a început să bată cu o viteză de peste o sută de kilometri la oră.

Şeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, declara că vizibilitatea în zonă este redusă aproape la zero.

Şoferi aflaţi în trafic în zona Pasului Tihuţa afirmau că se circula cu viteza de cel mult 20 de kilometri pe oră şi că erau coloane de maşini care se întindeau pe distanţe de câţiva kilometri.

Numărul de utilaje de deszăpezire care acţionează în Pasul Tihuţa a fost mărit, de la patru la douăsprezece, în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru a face faţă ninsorii abundente şi viscolului.

DN 17 este cea mai importantă cale de legătură între Transilvania şi Moldova, iar Pasul Tihuţa se află la peste 1.400 de metri altitudine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, blocată din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost reluată.
 Vizualizări articol: 423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, blocată din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost reluată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei