Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas cere corelarea veniturilor personalului din asistenţă socială cu cele din sistemul sanitar

Marţi, 24 Martie 2009 (17:55:34)
Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a solicitat, marţi, la întâlnirea cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, elaborarea unui act normativ privind corelarea salariilor şi a celorlalte drepturi ale personalului din domeniul asistenţei sociale cu salariile personalului din sistemul sanitar.

Potrivit estimărilor făcute de Federaţia Sanitas, de această armonizare legislativă ar urma să beneficieze aproximativ 20.000 de persoane care îşi desfăşoară activitatea în instituţii de asistenţă socială (medici, asistenţi, infirmieri, personal TESA), se arată într-un comunicat de marţi al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a spus că armonizarea salarială cerută de Federaţia Sanitas va putea fi reglementată prin apariţia Legii unice a salarizării din sistemul bugetar.

În schimb, demnitarul a aprobat instituirea unui grup de lucru, format din specialişti din MMFPS şi Sanitas, care să analizeze impactul social şi bugetar pe care l-ar implica această armonizare salarială.

Totodată, reprezentanţii MMFPS şi ai Federaţiei Sanitas au decis ca, în perioada următoare, să semneze un Protocol pentru Dialog Social, în vederea colaborării dintre cele două părţi.

La negocieri au mai participat şi secretarii de stat de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Ileana Savu, şi de la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, Doina Dreţcanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas cere corelarea veniturilor personalului din asistenţă socială cu cele din sistemul sanitar.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas cere corelarea veniturilor personalului din asistenţă socială cu cele din sistemul sanitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei