Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariile de merit pentru angajaţii Senatului, doar pe bază de recomandare

Marţi, 24 Martie 2009 (16:33:59)
Membrii Biroului Permanent al Senatului au hotărât, marţi, ca salariile de merit să fie acordate numai în baza unui referat pe care senatorii, membri ai Biroului Permanent sau şefi de comisie, le fac în favoarea salariaţilor celor mai merituoşi, a anunţat, după şedinţa BP, chestorul Ioan Chelaru.

El a explicat că această decizie a fost luată în urma unei scrisori pe care sindicatul funcţionarilor publici parlamentari din Senatul României a adresat-o Biroului Permanent privind modul de acordare a salariului de merit.

Chelaru a explicat că, începând din anul 2001, a existat o hotărâre a Biroului Permanent în baza căreia şoferii şi şefii de cabinet ai membrilor Birourilor Permanente primeau aceste salarii de merit "ca urmare a împrejurării că salariile obişnuite erau extrem de reduse".

"Nemulţumirea sindicatului este aceea că numai şoferii şi şefii de cabinet ai membrilor Biroului Permanent primeau asemenea salarii de merit, în condiţiile în care aceste salarii de merit reprezintă 15 la sută din fondul de salarii, iar acestea se calculau şi în raport de personalul care exista în teritoriu", a spus Chelaru, care a adăugat că fiecare cabinet parlamentar are un număr maxim de trei angajaţi.

Senatorul PSD a menţionat că în urma schimbării legii şi a regulamentului de funcţionare s-a trecut la suma forfetară, iar salariaţii respectivi nu mai figurează ca angajaţi ai Senatului, fapt care a făcut ca şi cei 15 la sută să se calculeze pentru mai puţini salariaţi.

"Probabil că printr-o lege unitară de salarizare şi cele două categorii profesionale mai sus amintite vor avea salariul corespunzător", a fost de părere senatorul.

Întrebat care este fondul pentru salariul de merit la Senat, Ioan Chelaru a răspuns că nu s-a făcut o asemenea analiză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile de merit pentru angajaţii Senatului, doar pe bază de recomandare.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile de merit pentru angajaţii Senatului, doar pe bază de recomandare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei