Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc spune că se va interesa la Ministerul Muncii care sunt concluziile legate de salariul minim

Marţi, 24 Martie 2009 (20:01:00)
Premierul Emil Boc a adeclarat, marţi, că nu se poate pronunţa în privinţa unei eventuale creşteri a salariului minim pe economie, solicitată de către sindicate, deoarece nu a participat la nicio discuţie pe această temă, dar că va verifica la Ministerul Muncii ce fel de concluzii au fost formulate.

El a răspuns astfel după ce a fost întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern dacă solicitarea sindicatelor de majoarare a salariului minim pe economie va fi acceptată.

"Nu am văzut şi nu am participat la nicio discuţie, la nicio dezbatere, astfel încât nu vă pot răspunde. Există probabil o discuţie la Ministerul Muncii, cu Departamentul de Dialog Social, şi voi vedea ce concluzii au fost formulate. Nu am nicio informaţie până în acest moment", a spus Boc.

Confederaţia sindicală "Cartel Alfa" a cerut începerea de urgenţă a negocierilor privind creşterea salariului minim pe economie, pentru a compensa scăderea puterii de cumpărare din ultimele trei luni, în condiţiile în care noile scumpiri care vor fi aplicate de la 1 aprilie anunţă o creştere cu 20% a coşului zilnic.

"Cartel Alfa" a solicitat ministrului Muncii, Marian Sârbu, printr-o scrisoare deschisă, să renunţe la proiectul de ordonanţă de urgenţă care diminuează salariile bugetarilor, să înceapă urgent negocierile pentru legea de salarizare unitară în sectorul bugetar şi să stabilească un calendar al discuţiilor privind măsuri concrete de păstrare a locurilor de muncă în toate sectoarele de activitate.

"Dacă până la data de 31 martie nu constatăm, din partea Guvernului, paşi concreţi pentru rezolvarea tuturor acestor probleme, conform angajamentelor luate faţă de actorii sociali, astfel încât până la 15 aprilie să poată fi transpuşi în practică, «Cartel Alfa» cheamă lucrătorii din toate domeniile de activitate, într-o mobilizare generală, pentru un miting de amploare, la Bucureşti", se arată într-un comunicat de marţi al confederaţiei sindicale.

Sindicaliştii "CArtel Alfa" consideră că, prin această ordonanţă de urgenţă, Guvernul manifestă o atitudine dispreţuitoare faţă de principiile dialogului social.

Peste 4.000 de sindicalişti afiliaţi la "Cartel Alfa" au pichetat, luni, sediile prefecturilor din toată ţara, precum şi ale Ministerului Muncii, PDL şi PSD din Bucureşti, nemulţumiţi de proiectul de ordonanţă privind eliminarea unor sporuri şi indemnizaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc spune că se va interesa la Ministerul Muncii care sunt concluziile legate de salariul minim.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc spune că se va interesa la Ministerul Muncii care sunt concluziile legate de salariul minim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei