Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Acordul cu FMI şi CE va fi semnat peste 10-14 zile, prima tranşă din împrumut acordată în mai

Marţi, 24 Martie 2009 (18:23:15)

România va semna acordul de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia European peste 10-14 zile, după ce va primi un răspuns din partea celor două instituţii la scrisoarea de intenţie înaintată de Guvern, iar prima tranşă din bani va fi acordată în luna mai, a declarat premierul Emil Boc.

El a amintit că scrisoarea de intenţie urmează să fie aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului, pentru a fi transmisă FMI şi CE.

"Mâine (miercur-n.r.), în şedinţa de guvern, practic vom aproba conţinutul scrisorii de intenţie, scrisoare care va fi înaintată Comisiei Europene şi FMI, urmând ca după ce răspunsul va fi primit de FMI să fie semnat acordul de împrumut. Ca procedură, într-un interval de 10-14 zile urmează să primim răspunsul atât de la CE, cât şi de la FMI. În acele condiţii se va putea semna acordul de împrumut, urmând ca după aceea documentul să intre în bordul de lucru al UE şi cel al FMI undeva la începutul lunii mai, dată de la care practic şi acordul de împrumut va fi operabil, iar primele tranşe ar putea fi livrate României în luna mai", a spus Boc.

Întrebat dacă vor fi îngheţate salariile, Boc a amintit că textul acordului va fi prezentat public după este semnat de ambele părţi, amintind doar că Executivul a decis deja îngheţarea salariilor pentru demnitari.

"În măsura în care resusele economice ale ţării ne vor permite, vom analiza şi posibilitatea majorării, cu preponderenţă orientându-ne spre cei cu salarii mici", a adăugat Boc.

Surse participante la negocieri au declarat, luni seara, agenţiei MEDIAFAX, că misiunea FMI a convenit cu Guvernul "aproape îngheţarea" fondului public de salarii, autorităţile române având posibilitatea unor indexări punctuale, cu ajustări în compensare, pentru a nu depăşi limitele generale stabilite.

"S-a convenit, la ultimele negocieri, plafonarea la nivelul actual a întregului fond de salarii, adică toate salariile plătite de la buget, inclusiv autorităţi locale, instituţii publice, companii de stat şi regii. Fondul de salarii va fi aproape îngheţat în acest an. Se vor putea face indexări doar acolo unde sunt priorităţi, dar cu tăierea altor cheltuieli salariale, în sume egale. Condiţia FMI a fost la nivel general, lăsându-se libertatea autorităţilor de a stabili ajustările în interior", au afirmat sursele citate.

O altă condiţie acceptată este finalizarea în acest an a legii salarizării unice, care să includă cât mai multe din actualele sporuri în salariul de bază, fiind acceptate doar acele stimulente care recompensează munca şi performanţa angajatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Acordul cu FMI şi CE va fi semnat peste 10-14 zile, prima tranşă din împrumut acordată în mai.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Acordul cu FMI şi CE va fi semnat peste 10-14 zile, prima tranşă din împrumut acordată în mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei