Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chimiştii cer demisia ministrului Agriculturii şi ameninţă cu proteste din aprilie

Marţi, 24 Martie 2009 (16:37:54)
Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie cere demisia ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, considerând că este principalul vinovat pentru amânarea emiterii actului normativ privind subvenţiile pentru fermieri şi ameninţă cu proteste, de la 1 aprilie, dacă acesta nu va fi adoptat.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP) vor declanşa, începând cu 1 aprilie, acţiuni de protest, la sediul Guvernului, dacă nu va fi emis actul normativ aşa cum a fost el negociat cu partenerii sociali, se arată într-un comunicat de marţi al Confederaţiei "Cartel Alfa", la care federaţia este afiliată.

FSLCP acuză Guvernul că tergiversează emiterea unui act normativ menit să sprijine achiziţionarea de către fermieri a îngrăşămintelor chimice necesare culturilor agricole.

"Modul necorespunzator în care Comisia Europeana a fost informată de către autorităţile române în legătură cu necesitatea acordării unor subvenţii către fermieri pentru achiziţionarea de îngrăşăminte chimice ne face să credem că, într-o manieră absolut tendenţioasă, nu se doreşte realizarea acestui lucru din motive obscure şi subiective", potrivit sursei citate.

O delegaţie formată din reprezentanţi ai fermierilor şi producătorilor de îngrăşăminte din România a încercat să convingă oficialii Comisiei Europene (CE) să aprobe acordarea subvenţiei pentru îngrăşăminte, considerată ajutor de stat.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, declara, la începutul lunii martie, că demersurile pentru obţinerea avizului CE sunt în derulare, dar sprijinul nu va mai ajunge la agricultori pentru campania de primăvară, întrucât este deja târziu pentru utilizarea lui la fertilizări.

"Lucrurile sunt în derulare. Nu este încheiat subiectul, nu a fost un refuz categoric, dar sunt foarte multe demersuri care trebuie făcute la Comisia Europeană. (...) Este adevărat că este un ajutor de stat, însă în condiţiile de astăzi, în criza în care ne aflăm, cred că trebuie să mai existe şi înţelegere", spunea Sârbu, care adăuga că subvenţiile vor fi distribuite pentru lucrările agricole de toamnă, dacă este obţinut acordul Comisiei Europene.

Reprezentanţii combinatelor chimice au solicitat acordarea cât mai rapidă şi nediscriminatorie a subvenţiilor pe care agricultorii să le folosească la achiziţia de îngrăşăminte, arătând că neacordarea acestui sprijin va afecta atât producţia agricolă, cât şi activitatea combinatelor.

Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie a protestat, în luna ianuarie, la Ministerul Agriculturii, solicitând acordarea unui subvenţii de 400 de lei la hectar fermierilor pentru achiziţionarea de îngrăşăminte. Sindicaliştii au anunţat ulterior semnarea unui protocol pentru acordarea acestei subvenţii, atât cu Ministerul Agriculturii, cât şi cu Ministerul Economiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chimiştii cer demisia ministrului Agriculturii şi ameninţă cu proteste din aprilie .
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chimiştii cer demisia ministrului Agriculturii şi ameninţă cu proteste din aprilie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei