Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu cere conducerii armatei să organizeze cât mai multe aplicaţii în 2009

Marţi, 24 Martie 2009 (17:08:37)
Preşedintele Traian Băsescu a cerut, luni, la bilanţul MApN, conducerii armatei să planifice, pe anul 2009, aplicaţii în limita maximă permisă de buget, având în vedere şi faptul că există stocuri de muniţii destul de mari.

"Mi-aş permite o sugestie, deşi ştiu că o aveţi în atenţie: nu numai că mi-ar plăcea, dar ar fi şi necesar să văd armata română într-un program de aplicaţii pe toate categoriile de unităţi, subunităţi, mari unităţi, nivel de armată, în aplicaţii frecvente. Rostul armatei este să fie pregătită la cel mai înalt nivel", a precizat şeful statului.

"Am rugămintea ca în planificarea pentru anul 2009, plecând şi de la realitatea că avem stocuri de muniţie destul de mari, să planificaţi aplicaţii la limita maximă pe care v-o permite bugetul", s-a adresat el conducerii armatei.

Şeful statului a apreciat că aplicaţiile rezidă într-un mod de consolidare şi a prestigiului, dar şi a pregătirii profesionale.

Traian Băsescu a ţinut să felicite, totodată, armata pentru modul în care a îndeplinit misiunile în teritoriul naţional şi pe cele din afara teritoriului.

"Vă asigur că modul cum armata română se comportă este apreciat nu numai în ţară, ea fiiind a doua instituţie ca şi credibilitate, dar şi în structurile militare din care România face parte. Ori de câte ori vine vorba de modul cum militarii români şi-au îndeplinit misiunile, îmi face plăcere să primesc mulţumirile omologilor", a arătat Băsescu.

El a susţinut ideea ca promovările să se îndrepte cât mai rapid către acei ofiţeri care şi-au făcut cu înalt profesionalism misiunea în teatrele de operaţii şi a arătat că este un suporter al debirocratizării armatei.

"Armata trebuie să nu fie o copie a sistemul administrativ, ci, dimpotrivă, un etalon la care priveşte administraţia din România din punct de vedere al eficienţei administrative", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a dat, totodată, asigurări că armata va avea, la nivel politic, tot sprijinul său.

Şeful statului a făcut, la plecare, şi o mică glumă, legată de faptul că în la prezentarea bilanţului au luat cuvântul doar ministrul şi el: "Aţi făcut încă o dată proba că e ca în armată: au vorbit ministrul şi preşedintele, în rest toată lumea tace şi rabdă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu cere conducerii armatei să organizeze cât mai multe aplicaţii în 2009.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu cere conducerii armatei să organizeze cât mai multe aplicaţii în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei