Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un sfert dintre români se tem că îşi vor pierde în acest an locul de muncă - studiu

Marţi, 24 Martie 2009 (17:57:32)
Un sfert dintre români (25%) se tem că îşi vor pierde în 2009 locul de muncă pe fondul crizei economice, în timp ce 15% sunt îngrijoraţi că nu vor avea bani pentru a-şi plăti facturile curente, potrivit unui studiu realizat în luna ianuarie de firma de cercetare de piaţă Synovate.

"Instabilitatea din economie se manifestă pe piaţa muncii prin îngheţarea recrutărilor, micşorări de salariu sau disponibilizări. Pentru unul din patru români principala temere pentru anul în curs o reprezintă pierderea locului de muncă personal sau al întreţinătorului familiei", se arată în analiză.

Cele mai îngrijorate de posibilitatea pierderii locului de muncă sunt persoanele cu vârste cuprinse între 45-54 ani, cele care locuiesc în oraşele cu o populaţie cuprinsă între 10.000-50.000 locuitori, cu un nivel mediu de educaţie şi venituri medii şi ridicate.

Pe locul doi în rândul temerilor românilor se află incapacitatea de a plăti facturile curente pentru întreţinere, lumină, telefon, etc., reprezentând răspunsul a 15% dintre respondenţi.

Lipsa banilor pentru plata facturilor afectează în principal persoanele cu vârste cuprinse între 55-65 ani cu venituri reduse, din localităţile cu o populaţie cuprinsă între 10.000-50.000 locuitori.

Alte probleme identificate se referă la lipsa hranei pentru familie (6%), incapacitatea de a plăti ipoteca sau ratele (5%), lipsa banilor pentru medicamente (5%) şi pierderea banilor investiţi (2%). Alţi 6% dintre respondenţi se tem că vor fi nevoiţi să renunţe la vacanţe.

În acelaşi timp, 18% dintre români nu au nicio temere pentru viitorul apropiat, mai ales tinerii cu vârstă până în 24 de ani şi persoanele din oraşele cu peste 150.000 locuitori.

În ceea ce priveşte situaţia economică a familiei, 43% dintre cei chestionaţi cred că nu va suferi modificiări în următoarele 12 luni, în timp ce 29% susţin că situaţia va fi una negativă.

Jumătate dintre românii care au participat la studiu (52%) au afirmat că situaţia economică a ţării se va înrăutăţi.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane.

Synovate, divizia de cercetare de piaţă a grupului britanic de marketing de comunicare Aegis Group, este prezentă în peste 60 de ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert dintre români se tem că îşi vor pierde în acest an locul de muncă - studiu.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sfert dintre români se tem că îşi vor pierde în acest an locul de muncă - studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei