Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Infracţiuni cu cifru

Au furat seiful din primărie, de sub nasul paznicului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Seiful de câteva sute de kilograme din primăria comunei Drăgoieşti, în care se aflau banii de ajutoare sociale, a dispărut în miez de noapte, chiar de sub nasul paznicului.

Fapta s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie a.c.), iar primarul Vasile Petroaie susţine că nu îşi poate explica cum hoţii au reuşit să plece cu tot cu seif în spate, în condiţiile în care în clădirea primăriei se afla paznicul de serviciu.

“Din câte am înţeles eu, paznicul era la etaj, a auzit zgomote, dar s-a pierdut cu firea… Mă gândesc că i-a fost frică. Nu ştiu, s-a blocat… nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat. Nu am reuşit să vorbesc încă cu el, că l-a luat poliţia la audieri”, susţinea, ieri, primarul comumei Drăgoieşti.

Cert e că seiful, în care se aflau în jur de 6000 de lei, reprezentând sumele alocate ajutoarelor sociale, a dispărut în noaptea cu pricina din sediul primăriei.

Banii fuseseră puşi în seiful din casieria aflată la parterul primăriei, cu o zi înainte.

 

Dosar penal pe numele paznicului

Duminică dimineaţă, în jurul orei 4:20, paznicul de serviciu al primăriei, Florin Filip,  a anunţat poliţiştii din comună că, în jurul orei 3:45, a observat mai multe persoane care au sustras casa de bani.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a apucat să-i vadă pe hoţi cum pleacă de la faţa locului cu o maşină.

Paznicul însă se încurca în declaraţii, astfel încât oamenii legii cred că bărbatul, plătit să păzească primăria, dormea buştean în timp ce spărgătorii umblau la casa de bani.

Deşi au asigurat casieria cu gratii la geam, reprezentanţii primăriei nu s-au gândit că hoţii s-ar putea să intre prin altă parte.

Spărgătorii, au stabilit anchetatorii, au intrat în primărie printr-o cameră folosită pe post de cabinet medical.

Au dislocat un geam, au pătruns în primărie şi au forţat uşa spre holul principal. La câţiva metri se afla uşa casieriei şi, deşi era asigurată cu un grilaj, au tăiat lacătul şi au reuşit să intre.

După ce-au furat casa de bani, au ieşit pe acelaşi traseu pe care au intrat, reuşind să se facă dispăruţi în noapte.

Paznicul, Florin Filip, a anunţat ieri poliţia şi va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

 

„Suntem o primărie săracă”

Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat, ieri, că la Primăria Drăgoieşti au fost constatate nereguli pe linia nerespectării Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţia persoanelor, încă din luna octombrie a anului trecut.

Deşi oamenii legii le-au dat termen autorităţilor locale din Drăgoieşti, pentru remedierea problemelor, cerându-le să investească într-un sistem antiefracţie şi sistem de supraveghere video, reprezentanţii primăriei au rămas tot numai cu gratiile de la geamul casieriei şi cu un dispozitiv de alarmare vechi, care se acţionează manual, printr-un întrerupător.

Din acest motiv, informează IPJ Suceava, în urmă cu o lună, Primăria Drăgoieşti a fost sancţionată contravenţional.

Primarul comunei, Vasile Petroaie, explică că nu a reuşit să doteze primăria cu un sistem performant antifurt din cauza lipsei de bani.

“Legile sunt stufoase, făcute după cerinţele Uniunii Europene… Ne cer să facem aia, ailaltă, dar bani de unde?!  Suntem o primărie săracă, am avut restanţe la salarii, la combustibil… Eu am vorbit şi cu alţi colegi de-ai mei, de la alte primării, şi la ei e la fel…”, se justifică primarul.

 

Suspecţii furturilor de seifuri comise în ultimii doi ani, în libertate  

O faptă similară s-a petrecut în noaptea de 10/11 martie 2008, atunci când a fost furat seiful de 360 de kilograme din sediul Primăriei comunei Drăguşeni, în care se aflau în jur de 30.000 de lei.

Primăria avea un paznic angajat, iar, de mai multe ori pe noapte, pe acolo ar fi trebuit să treacă şi paznicul comunal. Cu toate acestea, hoţii au reuşit să dispară cu ditamai casa de bani, fără ca nimeni să vadă şi să audă ceva.

La scurt timp, poliţiştii aveau să anunţe că au prins trei suspecţi, Gheorghe Nechifor (34 de ani), Marcel Dascălu (36 de ani) şi Constantin Giurgiuveanu (34 de ani), toţi din Fălticeni.

Fălticenenii au ajuns după gratii, după ce, susţineau anchetatorii, au încercat să fure un seif dintr-un magazin de covoare din Moţca.

Cei trei au fost puşi sub acuzare şi pentru alte furturi de case de bani din sedii de firme, case ale unor afacerişti înstăriţi sau instituţii publice din zona Fălticeni, comise în ultimii doi ani.

În luna august a anului trecut, Nechifor, Dascălu şi Giurgiuveanu au fost eliberaţi de judecători, aceştia din urmă considerând că fălticenenii pot fi cercetaţi în stare de libertate pentru acuzaţiile care li se aduc.

Dascălu a fost arestat preventiv din nou spre sfârşitul lunii ianuarie a.c., fiind acuzat de această dată de spargerea a două case din comuna Fântâna Mare, de unde a sustras bunuri în valoare de 35.000 de lei.

Fălticeneanul a fost şi de această dată eliberat de judecători, care au decis că poate fi cercetat în stare de libertate.

Cei trei figurează şi acum în cercul de suspecţi ai anchetatorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au furat seiful din primărie, de sub nasul paznicului.
 Vizualizări articol: 4374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Au furat seiful din primărie, de sub nasul paznicului4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei