Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patru sportivi români calificaţi la scrimă la JO-2008

Luni, 24 Martie 2008 (15:36:54)

Patru sportivi români, Mihai Covaliu, Rareş Dumitrescu (ambii la sabie), Cristina Stahl (floretă) şi Ana Maria Brânză (spadă), au obţinut calificarea la JO de la Beijing (8-24 august), în urma poziţiilor din clasamentele mondiale, alţi trei scrimeri urmând să lupte, în aprilie, pentru un loc la JO.
  La scrimă, nicio competiţie nu a asigurat calificarea directă la Jocurile Olimpice, primul criteriu fiind poziţia ocupată de sportivi în clasamentele mondiale ale fiecărei probe la sfârşitul lunii martie. Probele olimpice de la scrimă incluse în programul JO-2008 sunt următoarele: sabie masculin şi feminin (individual şi pe echipe), spadă masculin (individual şi pe echipe), spadă feminin (individual), floretă feminin (individual şi pe echipe) şi floretă masculin (individual).

În disciplinele care au atât probă individuală, cât şi pe echipe, calificarea la JO se face în funcţie de clasamentul pe echipe. Astfel, opt echipe se califică la JO, iar componenţii lor (câte trei din fiecare ţară) sunt calificaţi automat şi la individual la JO-2008. Apoi, cei mai buni zece sportivi din clasamentul mondial, câte unul pe ţară, (exceptându-i pe cei deja calificaţi), primesc automat biletul pentru JO, la fel ca şi cei mai buni cinci scrimeri de pe fiecare continent.

La cele două arme fără probă pe echipe (floretă masculin şi spadă feminin), sistemul de calificare este următorul: primii opt din clasamentul mondial (câte unul din fiecare ţară), următorii opt (tot câte unul din fiecare ţară) şi cei mai buni opt sportivi de pe fiecare continent (tot câte unul pe ţară).

Conform acestor criterii, Mihai Covaliu şi Rareş Dumitrescu, aflaţi pe poziţiile 3, respectiv 15 în clasamentul mondial, vor reprezenta România la sabie individual la JO de la Beijing. De asemenea, România mai are deocamdată reprezentanţi la JO la floretă feminin individual (Cristina Stahl - locul 7 mondial) şi la spadă feminin individual (Ana Maria Brânză - locul 12 mondial).

Ulterior, în 26 aprilie, sportivii care nu au obţinut calificarea pot participa la turnee preolimpice zonale în tentativa de a-şi asigura biletele pentru JO-2008. În această situaţie se află Virgil Sălişcan (locul 41 mondial) la floretă individual, care va participa la turneul preolimpic de la Lisabona, Adrian Pop (locul 73 mondial) la spadă individual, care va merge la turneul de la Praga şi una dintre sportivele Andreea Pelei (locul 54 mondial) sau Elena Munteanu (locul 134 mondial) la sabie individual, care va lua parte la turneul de la Istanbul. "Andreea Pelei este cea mai bine clasată sportivă a noastră la această armă, dar vom vedea pe cine trimitem la turneul preolimpic, pentru că şi Elena Munteanu este lider detaşat în clasamentul mondial la juniori", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al Federaţiei Române de Scrimă, Paul Novac.

România nu va fi reprezentată pe echipe la nicio armă la JO-2008, calificările fiind deja încheiate în aceste probe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru sportivi români calificaţi la scrimă la JO-2008 .
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru sportivi români calificaţi la scrimă la JO-20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei