Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANM: Temperaturi de 40 de grade Celsius şi în vara lui 2008, dar mai puţină secetă

Luni, 24 Martie 2008 (14:57:47)


Temperatura medie a anului 2008 va fi, în perioada aprilie-septembrie, peste mediile multianuale, iar în vară sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, dar mai puţină secetă decât în 2007, a declarat, luni, directorul ANM, Ion Sandu, cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei.
  Potrivit directorului de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), deşi cantitatea de precipitaţii din 2008 va fi sub media normală, România nu se va confrunta cu secetă extremă, comparabil cu anul trecut.

Ion Sandu a declarat că temperatura medie va fi cu două, trei grade peste normal, însă perioadele cu temperaturi foarte ridicate nu vor fi de lungă durată. Cu toate acestea, meteorologii suţin că şi în vara lui 2008 România se va confrunta cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, mai rar însă decât în 2007 şi pe intervale de timp mai scurte.

Potrivit directorului ANM, luna februarie a acestui an a fost cea mai secetoasă din istoria meteorologiei, fiind înregistraţi doar zece litri de precipitaţii pe metru pătrat, în condiţiile în care media normală pentru această perioadă este de 30 de litri pe metrul pătrat.

Sandu a precizat însă că, din luna martie, lucrurile au început să revină la normal. Pentru luna aprilie, meteorologii anunţă că temperatura medie a aerului, precum şi precipitaţiile se vor încadra, în general, în limite apropiate de mediile multianuale, în majoritatea zonelor.

Regimul termic al aerului va fi în general normal şi în luna mai, iar precipitaţiile se vor situa între 60 şi 80 de litri pe metru pătrat în majoritatea zonelor, adică în limitele normale pentru această perioadă.

Din luna iunie, temperatura medie va începe să înregistreze valori peste normele climatologice, situaţie care se va prelungi şi în iulie şi august.

Cantitatea de precipitaţii va fi sub normele climatologice în intervalul iunie-august, iar în ultima lună a verii este aşteptată şi o extindere a secetei.

Organizaţia Meteorologică Mondială a ales anul acesta, ca temă a Zilei Mondiale a Meteorologiei - 23 martie, "Observarea planetei noastre pentru un viitor mai bun", pentru că în 12 din cei 13 ani ai perioadei 1995-2007 temperatura globală în apropierea suprafeţei solului a fost printre cele mai ridicate din istorie.

De asemenea, potrivit datelor Organizaţiei Meteorologice Mondiale, temperatura medie globală a crescut cu 0,74 grade Celsius de la începutul secolului XX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANM: Temperaturi de 40 de grade Celsius şi în vara lui 2008, dar mai puţină secetă.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANM: Temperaturi de 40 de grade Celsius şi în vara lui 2008, dar mai puţină secetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei