Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu decorează, marţi, personalităţi ale fotbalului din generaţiile ultimelor cinci decenii

Luni, 24 Martie 2008 (20:21:01)

Preşedintele Traian Băsescu va decora, marţi, la Cotroceni, personalităţi ale fotbalului românesc aparţinând generaţiilor anilor '60, '70, '80, '90 şi 2000, într-o ceremonie care ar fi trebuit să aibă loc, iniţial, la mijlocul lunii noiembrie 2007 şi care a fost amânată pentru primăvara lui 2008.
  Ceremonia de decorare va avea loc de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni. Potrivit programului şefului statului, publicat pe site-ul Preşedinţiei, vor fi decorate "personalităţi ale fotbalului românesc".

Contactat de MEDIAFAX, consilierul de stat Gheorghe Angelescu, şeful Cancelariei Ordinelor de la Palatul Cotroceni, a precizat că vor fi decorate personalităţi ale fotbalului din generaţiile anilor '60, '70, '80, '90 şi 2000.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat pe 26 octombrie 2007 decretul pentru decorarea post-mortem a lui Nicolae Dobrin cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

El a declarat, la finele lunii octombrie 2007, la B1TV, că după "drama cu Dobrin" i-a părut rău că nu a existat cineva care să-i ceară să îi decoreze pe cei rămaşi în viaţă dintre fotbaliştii români care au fost la Guadalajara. "Funcţia şi problemele pe care le ai te prind şi te duci cu activitatea de zi cu zi. Dar acum, când s-a întâmplat drama cu Dobrin, mi-a părut tare rău că n-a fost cineva să îmi spună «Măi omule, decorează pe cei care mai trăiesc din cei care au fost la Guadalajara»", a spus Băsescu.

Preşedinţia a programat, la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, o ceremonie oficială la Palatul Cotroceni la care şeful statului urma să înmâneze distincţii de stat unor personalităţi care au marcat ultimele cinci decenii ale istoriei fotbalului românesc. Ceremonia a fost însă amânată, Federaţia Română de Fotbal (FRF) precizând, cu acea ocazie, că decizia a fost luată de comun acord cu Preşedinţia din cauza faptului că numărul persoanelor care urmau să fie decorate depăşea 120, iar timpul necesar întocmirii documentaţiei aferente a fost mult prea scurt.

"Datorită faptului că numărul persoanelor care urmau să fie decorate este de peste 120, iar timpul necesar întocmirii documentaţiei aferente e mult prea scurt, Federaţia Română de Fotbal şi Administraţia Prezidenţială au căzut de acord ca acest moment deosebit pentru cinci generaţii de jucători, antrenori şi oficiali (reprezentativi pentru anii ’60, ’70, ’80, ’90 şi 2000) să aibă loc în primăvara anului 2008", a motivat, la acea dată, FRF.

Personalităţi din lumea fotbalului, precum fostul selecţioner Emeric Ienei, au criticat, la vremea respectivă, decizia de amânare a ceremoniei de decorare, susţinând că motivaţia prezentată de FRF şi de Preşedinţie este puerilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu decorează, marţi, personalităţi ale fotbalului din generaţiile ultimelor cinci decenii.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu decorează, marţi, personalităţi ale fotbalului din generaţiile ultimelor cinci decenii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei