Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APDO cere retragerea trupelor româneşti din Irak şi Afganistan

Luni, 24 Martie 2008 (17:11:47)

Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Omului APDO Lider cere retragerea trupelor româneşti din Irak şi Afganistan, iar în acest sens a trimis solicitări preşedintelui Traian Băsescu, primului-ministru, precum şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului României.
  "În aceste zile am asistat din nou, cu regret, la anunţul că încă un român a fost ucis în teatrele de operaţiuni militare din străinătate. Este nejustificat sacrificiul uman, al cetăţenilor români, în cauze care nu mai sunt ale României în acest moment. Calitatea de membru NATO înseamnă, în primul rând, asumarea unei responsabilităţi faţă de cetăţenii propriei ţări. NATO reprezintă în primul rând o garanţie de securitate a acestora şi nu un prilej de a intra în conflict armat”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de APDO.

Reprezentanţii APDO amintesc că alte state care au participat la conflictele militare alături de România, sub umbrela NATO, precum Italia, Marea Britanie, Bulgaria, Spania, Portugalia, Polonia, Japonia şi-au retras trupele sau au stabilit un calendar al retragerii, "din respect pentru proprii cetăţeni în primul rând, la care s-a adăugat respectul pentru cetăţenii şi instituţiile democratic alese ale acestor naţiuni - aşa cum se întâmplă în acest moment în Irak unde au avut loc alegeri considerate libere”.

APDO subliniază că obiectivul vizat în aceste campanii nu a fost staţionarea militarilor în acele teritorii pe termen nelimitat, ci instaurarea democraţiei, prin crearea de instituţii specifice, iar acest obiectiv a fost atins.

Reprezentanţii Asociaţiei susţin că este obligatorie stabilirea unui calendar al retragerii trupelor româneşti din Irak şi Afganistan, ca un gest de maturitate politică în relaţia cu alte state, de demnitate naţională şi respect pentru valorile democratice, unanim acceptate, precum şi de respect al vieţii propriilor cetăţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APDO cere retragerea trupelor româneşti din Irak şi Afganistan .
 Vizualizări articol: 451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APDO cere retragerea trupelor româneşti din Irak şi Afganistan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei