Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Numărul medicilor din sistemul de urgenţă nu va mai fi la fel de mare ca până acum

Luni, 24 Martie 2008 (15:40:25)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că numărul medicilor din sistemul asistenţei de urgenţă va fi mai mic, ei fiind înlocuiţi în ambulanţe de paramedici şi asistenţii lor, atunci când nu este neaparată nevoie de medic.
  "Nu vă aşteptaţi ca numărul medicilor să fie ca înainte. Este imposibil să mai asigurăm în serviciile de ambulanţă numărul care a fost până acum de medici", a spus Raed Arafat, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Arafat, se doreşte ca medicii de pe ambulanţe să meargă doar la urgenţe şi nu se vor mai ocupa cu consultaţiile la domiciliu care pot fi făcute de paramedici şi asistenţi.

La Serviciul de Ambulanţă Sibiu sunt zece posturi libere pentru medici, însă nimeni nu s-a înscris la concurs.

Raed Arafat este de părere că medicii nu mai vor să ocupe aceste posturi chiar dacă le creşti salariile şi sporurile, însă este o problemă cu care s-au confruntat toate ţările europene şi se pot găsi soluţii alternative.

"În viitor, sistemul va arăta în felul următor: echipaje de prim-ajutor răspândite peste tot, echipaje de urgenţă formate din echipaje cu asistenţi sau cu medici care vor rezolva o mare parte din problemele de urgenţă în colaborare cu echipajele de prim-ajutor, după care avem consultaţiile la domiciliu care vor rezolva problemele care până acum erau rezolvate de ambulanţe cu medici, iar la vârful piramidei vom avea echipele de intervenţie pentru urgenţele foarte grave, pe lângă echipajele de prim-ajutor, medici foarte bine pregătiţi, personal foarte bine pregătit pentru cazurile critice", a mai spus secretarul de stat.

Raed Arafat a fost prezent luni la Sibiu pentru a prezenta, oficial, prima maşină din ţară, achiziţionată de SMURD în 2008 din cei 2% primiţi din impozitul pe venitul anual, o maşină destinată medicilor pentru a ajunge cât mai repede la intervenţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Numărul medicilor din sistemul de urgenţă nu va mai fi la fel de mare ca până acum.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arafat: Numărul medicilor din sistemul de urgenţă nu va mai fi la fel de mare ca până acum0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei