Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc îşi exprimă disponibilitatea de a discuta revenirea Monei Muscă în PDL, dacă aceasta va dori

Luni, 24 Martie 2008 (14:16:52)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPN, că dacă Mona Muscă îşi va manifesta intenţia de a reveni în PDL şi de a candida, în sistemul de vot uninominal, în Parlament, el îşi exprimă disponibilitatea de a discuta despre acest lucru în Biroul Permanent Naţional. 
  Liderul PDL, Emil Boc, a declarat că a avut, personal, o colaborare foarte bună cu Mona Muscă, în perioada 2000 - 2004.

"Îmi amintesc cu mare plăcere de colaborarea politică pe care am avut-o şi de susţinerea reciprocă în foarte multe proiecte de interes public, general", a spus el.

Boc a precizat că nu ştie care este intenţia Monei Muscă, pentru că nu a avut nicio informaţie despre vreo intenţie publică a a acestia de a reveni sau de a candida la Parlament din partea PDL, aşa cum a apărut în presă, dar dacă acest lucru se va întâmpla democrat-liberalii vor "aborda cu toată seriozitatea o asemenea solicitare".

Întrebat cum comentează declaraţiile vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde, care şi-a manifestat opoziţia faţă de revenirea Monei Muscă în PDL, Boc a spus: "Se numeşte Partidul Democrat Liberal acest partid, este firesc să poată fi şi păreri şi opoziţii".

Emil Boc a ţinut să menţioneze că "nu există niciun fel de discuţii sau o decizie politică în BPN şi nu a fost niciun fel de abordare pe acest subiect, iar ceea ce a declarat el reprezintă o părere personală.

"V-am spus cu titlu individual ceea ce simţim şi credem în acest moment. Dacă îşi va manifesta intenţia (Mona Muscă - n.r.), aş avea disponibilitatea să discut o asemenea temă în cadrul BPN", a mai arătat Emil Boc.

Întrebat ce părere are preşedintele Traian Băsescu despre revenirea Monei Muscă, Boc a spus: "Nu ştiu, întrebaţi-l dumneavoastră".

La rândul să, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că nu a avut o discuţie cu Mona Muscă.

"Dânsa, cândva, mai demult, şi-a exprimat părerea că în condiţiile votului individual, atunci se va gândi şi va lua o decizie, pentru că are posibilitatea, în condiţiile unui vot uninominal, să se adreseze direct şi să fie pusă faţă în faţă cu opinia alegătorilor", a explicat Stolojan.

El a mai arătat că, din puncul său de vedere, "ceea ce a făcut Mona Muscă în calitate de politician după 1989 este cu mult deasupra a ceea ce au făcut foarte mulţi dintre cei care au fost astăzi pe scena politică".

Şi Stolojan a precizat că o posibilă revenire a Monei Muscă în PDL va fi discutată în cadrul BPN, fiind "o decizie pe care PDL o va lua la vremea respectivă".

Europarlamentarul PDL Sorin Frunzăverde a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, referindu-se la informaţiile privind revenirea Monei Muscă în politică, la alegerile parlamentare, că se opune revenirii acesteia în partid, pentru că aceasta a fost colaborator al Securităţii.

"Dacă acest lucru este real (o posibilă revenire în PDL a Monei Muscă şi candidatura sa pentru un post de parlamentar de Prahova - nr.), aşa cum a apărut în presă, eu sunt împotriva acestei întoarceri a Monei Muscă în partid, pentru că a fost colaborator al Securităţii, şi pentru că a avut neinspiraţia, cred eu, să şi spună că nu a fost colaborator", a declarat Sorin Frunzăverde.

El a ţinut să menţioneze că ia această atitudine în calitatea pe care o are, de vicepreşedinte al PDL.

Presa a relatat, recent, că Mona Muscă ar putea reveni în politică, lideri ai PDL exprimându-şi susţinerea faţă de aceasta şi faţă de o eventuală candidatură a sa pentru un mandat parlamentar. Mona Muscă a transmis, ulterior, că nu a declarat niciodată nimănui că s-ar întoarce în politică.

Muscă a demisionat din Parlament în 7 martie 2007, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia la decizia CNSAs confor căreia a făcut poliţie politică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc îşi exprimă disponibilitatea de a discuta revenirea Monei Muscă în PDL, dacă aceasta va dori.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc îşi exprimă disponibilitatea de a discuta revenirea Monei Muscă în PDL, dacă aceasta va dori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei