Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Europarlamentarul David: Nu cred că mai sunt timpurile să ne gândim la autonomii pe criterii etnice

Luni, 24 Martie 2008 (15:39:13)

Europarlamentarul Dragoş David susţine că şi românii şi maghiarii din Covasna şi Harghita trebuie să se gândească la o dezvoltare a acestei zone şi la o autonomie administrativă, şi că nu "mai sunt timpurile în care să ne gândim la autonomii pe criterii etnice", transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Europarlamentarul Dragoş David (PDL) a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că "problema Kosovo" a apărut într-o perioadă în care Uniunea Europeană încearcă să lărgească, "să trăim toţi într-o uniune, nu să ne dezbinăm".

"Nu cred că are rost să ne gândim acuma să naştem noi naţii, pentru că eu n-am auzit de naţia kosovară sau de limba kosovară", a spus europarlamentarul, adăugând că a făcut un apel şi la maghiarii din România, întrucât nu crede că "are rost ca aceştia să ceară o independenţă sau autonomie pe criterii etnice".

Potrivit sursei citate, atât românii, cât şi maghiarii au aceleaşi probleme şi ţelul este de a trăi mai bine.

"Este adevărat că etnia maghiară e o minoritate în România, dar, dacă e să ne gândim la judeţele Covasna şi Harghita, românii sunt minoritari în aceste zone", a spus Dragoş David.

În opinia europarlamentarului, este nevoie de convieţuire şi fiecare trebuie să se gândească la o dezvoltare a acestei zone şi la o autonomie administrativă, ca oriunde în ţară.

"Nu cred că mai sunt timpurile în care să ne gândim la autonomii pe criterii etnice", a afirmat David.

Referitor la cererea adresată APCE de Consiliul Naţional Secuiesc, privind numirea unui raportor pentru evaluarea stării generale şi a voinţei de autonomie a comunităţii maghiare din Ţinutul Secuiesc, Dragoş David a spus că instituţiile europene sunt obligate să preia orice sesizare, dar, în opinia sa, reprezentanţii CNS vor primi un răspuns "pe măsura întrebării".

"Nu cred că Europa trăieşte vremuri pentru autonomii pe criterii etnice, chiar dacă Kosovo se pare că este un lucru pe care mulţi l-au făcut fără să şi-l dorească", a conchis europarlamentarul Dragoş David.

Europarlamentarul PDL a participat, luni, la Sântu Gheorghe, la inaugurarea biroului său de europarlamentar, aflat în incinta sediului PDL Covasna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarul David: Nu cred că mai sunt timpurile să ne gândim la autonomii pe criterii etnice.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europarlamentarul David: Nu cred că mai sunt timpurile să ne gândim la autonomii pe criterii etnice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei