Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Robert Menard promite mai multe acţiuni împotriva JO-2008

Luni, 24 Martie 2008 (17:53:22)

Conducătorul organizaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF), Robert Menard, care a perturbat, luni, la Olimpia, ceremonia de aprindere a flăcării Jocurilor Olimpice de la Beijing, a declarat că va conduce acţiuni similare "până la 8 august", data începerii competiţiei, informează AFP.
  "Vom continua să organizăm acţiuni ca aceasta până la 8 august", a declarat Robert Menard, prin telefon, de la secţia de poliţie din Pyrgos, localitate aflată la 80 de kilometri de Olimpia, unde a fost audiat de poliţia elenă.

Împreună cu alţi doi militanţi, Robert Menard a încercat să se apropie de tribuna oficială în timpul discursului responsabilului chinez al Comitetului de organizare al Jocurilor (Bocog), Qi Liu.

Unul dintre ei a avut timp să afişeze un banner cu mesajul "Boicotaţi ţara care calcă în picioare drepturile omului". Un alt militant împotriva JO a strigat din spatele tribunei oficiale "Libertate, libertate".

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Atena a condamnat incidentul din timpul ceremoniei de aprindere a flăcării. "Guvernul condamnă orice tentativă de intervenţie în ceremonia tradiţională de aprindere a flăcării şi care, în plus, nu are nicio legătură cu spiritul olimpic", a declarat Vanguelis Antonaros.

Manifestanţii au fost reţinuţi de poliţie.

"Vrem ca şefii de state să boicoteze ceremonia de deschidere a Jocurilor. Nu avem nimic împotriva JO sau împotriva sportivilor. Noi avertizăm ţările că China este cea mai mare închisoare din lume", a subliniar Robert Menard, conducătorul ONG-ului francez. El a adăugat că este "tratat foarte bine" de poliţia elenă, care l-a reţinut, şi a precizat că nu ştie dacă va fi pus sub acuzare.

Autorităţile elene au mai reţinut o elveţiancă de origine tibetană, potrivit unor surse din poliţie. Unsă cu vopsea roşie, ea a participat, după ceremonia de aprindere a flăcării olimpice, la o manifestaţie a militanţilor cauzei tibetane, care s-au întins pe o stradă din Olimpia. Poliţia elenă a reţinut alte patru persoane: un însoţitor german al elveţiencei, un japonez asupra căruia s-a găsit un cuţit la intrarea în spaţiul destinat ceremoniei şi doi militanţi, un american şi un grec, care au participat la 10 martie la o primă manifestaţie pro-tibetană la Olimpia. Toţi au fost puşi în libertate în cursul după-amiezii.

Militantul american reţinut este Tenzin Dorjee, responsabil al asociaţiei Studenţii tibetani pentru un Tibet liber, cu sediul la New York, care a fost reţinut de poliţie luni, când sse pregătea să conducă o "acţiune".

Militanţii pentru cauza tibetană au scandat sloganuri ostile guvernului chinez, au ieşit din hotel pentru a se posta pe stradă, în timp ce publicul şi oficialii ieşeau din situl antic după încheierea ceremoniei de aprindere a flăcării olimpice.

Ei au fost îndepărtaţi rapid de poliţie, iar unii au fost escortaţi la comisariat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Robert Menard promite mai multe acţiuni împotriva JO-2008.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Robert Menard promite mai multe acţiuni împotriva JO-20080.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei