Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Dumnezeu şi Diavolul, doi mari microbişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mă întrebaţi ce treabă are Dumnezeu cu fotbalul, pentru că are. Nu scrie presa engleză, după o victorie a echipei britanice, că Dumnezeu a fost englez? Nu scrie cea din ţara cafelei că Dumnezeu a fost brazilian, după ce Brazilia câştigă al enălea titlul mondial? N-ar fi Dumnezeu botoşănean, dacă echipa din judeţul respectiv ar pune mâna şi-ar promova şi ea, măcar pentru un sezon, în divizia granzilor?

N-are rost să discutăm: în accepţia teoreticienilor de care e plină presa sportivă a lumii, Dumnezeu e-un microbist incurabil. Iar fotbaliştii par şi ei să fie la curent cu pasiunea divină pentru minge, fiindcă înainte de meciuri imploră, făcându-şi repetate semne ale crucii, inspiraţiunea cerească să coboare în crampoanele şi în şpiţanele lor. Şi mai ancoraţi în această realitate par a fi antrenorii, şi n-avem decât să ne amintim că actualul senator Anghel Iordănescu – zis tata Puiu - poartă pe sub manta un set de cruciuliţe, utilizat de el la meciuri ca o telecomandă: apeşi pe butonul ”înainte”, şi echipa se aruncă în atac; dai pe „stop” şi mingea adversarilor nu-ţi intră în poartă etc.

Dar Putere fără Opoziţie nu există nici pe lumea asta, nici pe cealaltă. Dumnezeu o fi pasionat de fotbal, dar şi mai ahtiat după acest sport este Diavolul, care nu ezită să intre în teren, echipat în tricou, chiloţi şi jambiere de culoare necurată. Antrenat încă de la facerea lumii pentru a strecura mingea printre picioarele muritorilor, persoana cu smoala îşi arată în orice ipostază driblingul fin, deposedarea prin alunecare şi presingul necruţător.

De aia eu spun că la campionatul european din vară, dacă Dumnezeu nu va fi român, atunci ne vom consola că măcar Diavolul va fi. În celelalte sectoare de activitate din ţara noastră, putem spune că deja distinsul Diavol îşi face simţită din plin prezenţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumnezeu şi Diavolul, doi mari microbişti.
 Vizualizări articol: 1013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Dumnezeu şi Diavolul, doi mari microbişti4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei