Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2008 - Anul XIII, nr. 70 (3751)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rednic: Dacă rămâneam, pierdea şi echipa, şi eu, şi jucătorii şi suporterii

Luni, 24 Martie 2008 (13:54:58)

Tehnicianul Mircea Rednic a declarat, luni, pe site-ul oficial al FC Rapid, că dacă nu demisiona din funcţia de antrenor principal pierdea şi echipa, şi el, şi jucătorii, şi suporterii, precizând că a intenţionat să renunţe imediat după partida cu Universitatea Craiova.

"Decizia o luasem după jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua şi mi-am dorit foarte tare să câştig acest meci. Ceea ce s-a şi întâmplat, cu toate că a apărut acest scandal care dovedeşte şi el că e imposibil să te pui contra curentului. Era corect să plec după jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzăul şi am cedat rugăminţilor lui George Copos. A trecut şi asta şi mi-am dat seama că, dacă aş mai rămâne, pierde toată lumea: şi echipa, şi eu, si suporterii, toţi. Au venit şi declaraţiile făcute aseară de patron, care m-au convins definitiv", a spus Rendic, subliniind faptul că, de această dată, nu mai revine asupra demisiei.

Antrenorul a explicat că ura pe care un grup de suporteri a avut-o faţă de el a dăunat echipei în cele din urmă. "Nu vreau să acuz pe nimeni, nu doresc o polemică în plus, dar un lucru trebuie cunoscut: eu mi-am respectat jucătorii şi îi voi respecta în continuare. Sper ca, de aici încolo, să nu apară alte luări de poziţie care să nască polemici inutile, ce n-ar folosi nimănui. Îmi pare rău că lumea n-a înţeles că am venit să fac bine, să repetăm performanţele pe care le-am înregistrat şi ca jucător, şi ca antrenor. A fost prea multă ură din partea unui grup restrâns de suporteri, o ură pe care efectiv n-am înţeles-o şi care a dăunat, până la urmă, echipei în ansamblu", a menţionat tehnicianul.

Mircea Rednic a precizat că din cauza tensiunii din jurul echipei a făcut şi el anumite greşeli. "Dacă ar fi fost linişte, eu spun că puteam să fi acontat deja măcar locul doi până acum. Probabil că, într-o asemenea tensiune, am făcut şi eu greşeli, pentru care îmi asum responsabilitatea, dar numai o maşinărie ar fi putut rămâne imună la ceea ce întâmpla în jurul nostru", a adăugat Rednic.

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, l-a criticat, duminică seara, în cadrul unei emisiuni sportive a postului Kanal D pe Mircea Rednic, spunând că acesta a greşit strategia din pauza competiţională. De asemenea, în opinia lui Copos, Rednic este vinovat de faptul că i-a pus pe lista de transferuri pe Mugurel Buga, Lucian Burdujan şi Marius Măldărăşanu, destabilizând astfel vestiarul echipei.

Antrenorul Mircea Rednic a preluat echipa Rapid la 9 octombrie 2007, după demisia tehnicianului italian Cristiano Bergodi. Acest al treilea mandat în funcţia de antrenor al formaţiei giuleştene a durat cinci luni şi două săptămâni.

Prima dată, Rednic a fost instalat antrenor la Rapid în anul 2000, imediat după retragerea din activitatea de jucător, el preluând atunci postul după plecarea lui Anghel Iordănescu. În acelaşi sezon, el a părăsit banca tehnică a echipei, după o victorie cu Oţelul Galaţi, scor 2-1. Rednic a revenit în Giuleşti un an mai târziu, şi a câştigat primul titlu ca antrenor, la finalul sezonului 2002 - 2003. La 6 decembrie 2003, Rednic a fost demis din funcţie de noul preşedinte al clubului Rapid, Ioan Becali, deşi echipa se afla în lupta pentru titlu, la jumătatea sezonului 2003-2004.

Rednic a fost foarte aproape de a fi numit la Rapid şi în august 2005, după ce patronul grupării giuleştene, George Copos, l-a demis pe Răzvan Lucescu. În timpul negocierilor, mai mulţi suporteri ai formaţiei "ab-vişinii" au protestat faţă de demiterea lui Lucescu şi l-au ameninţat pe fostul tehnician cu decapitarea în cazul în care se va întoarce la Rapid. Din cauza reacţiei negative a suporterilor, Copos a renunţat atunci să-l mai numească antrenor pe Rednic şi l-a reconfirmat în funcţie pe Răzvan Lucescu.

Mircea Rednic este cel mai titrat antrenor din istoria clubului Rapid, el câştigând un titlu (2003), o Cupă a României (2002) şi două Supercupe (2002 şi 2003).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rednic: Dacă rămâneam, pierdea şi echipa, şi eu, şi jucătorii şi suporterii.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rednic: Dacă rămâneam, pierdea şi echipa, şi eu, şi jucătorii şi suporterii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei