Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele CSM va sesiza CC cu privire la conflictul juridic dintre Parchet şi Parlament

Joi, 7 Februarie 2008 (13:42:34)

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a anunţat, joi, că în cursul săptămânii viitoare va sesiza Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic dintre Ministerul Public şi Parlament iscat în urma refuzului Parchetului de a cere de la Legislativ aviz de cercetare pentru miniştrii-parlamentari.
  În opinia preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care are atributul de a sesiza Curtea Constituţională (CC), între Parchet şi Parlament există un conflict juridic de natură constituţională.

Lidia Bărbulescu a subliniat că urmează să îşi motiveze sesizarea către Curtea Constituţională, alături de care vor fi adăugate şi punctele de vedere ale Ministerului Public, implicit ale Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, joi, că este necesar un punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii referitor la conflictul juridic dintre autoritatea judecătorească şi Legislativ privind dosarele miniştrilor.

Cu o zi în urmă, CSM a primit sesizarea Ministerului Public privind conflictul constituţional pe care l-ar avea cu Parlamentul, ca urmare a solicitării Legislativului de a da avize de cercetare în cazul miniştrilor sau foştilor miniştri care sunt şi parlamentari.

În legătură cu acest fapt, Kovesi a subliniat că, în acest moment, ancheta în cele opt dosare privind foşti şi actuali miniştri, desfăşurate de DIICOT şi DNA, nu sunt blocate, însă avizul CSM asupra faptului dacă Legislativului trebuie să-i parvină cererile de urmărire penală pune în discuţie independenţa procurorilor.

"Practic, dosarul unui procuror independent a fost solicitat de o altă autoritate. Este normal ca şi CSM să exprime un punct de vedere, pentru că este garantul independenţei justiţiei şi trebuie avut în vedere acest lucru în virtutea faptului că dosarele, probabil unele dintre ele, vor ajunge la instanţe şi se poate pune problema unor restituiri", a spus Kovesi.

Kovesi a afirmat că nu există un temei legal potrivit căruia Parchetul să înainteze dosarele de urmărire penală unei alte autorităţi a statului. "Nu am transmis dosarele la Parlament pentru că am considerat că, în acest moment, suntem în faţa unui conflict juridic, motiv pentru care am cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la conflictul iscat între autoritatea judecătorească şi legislativ", a precizat Kovesi.

Având în vedere că sesizarea Curţii Constituţionale este atributul exclusiv al CSM, Ministerul Public a transmis acestei instituţii sesizarea către Curtea Constituţională, împreună cu punctele de vedere ale structurilor specializate care au în lucru dosarele de urmărire penală, cât şi ale secţiei de resurse umane şi documentare a Parchetului instanţei supreme.

În opinia lui Kovesi, dispoziţiile legale sunt foarte clare, iar Ministerul Public nu poate aplica un text de lege declarat neconstituţional. Ca atare, Ministerul Public nu este obligat să ceară un alt aviz pentru declanşarea urmăririi penală de la o altă autoritate a statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CSM va sesiza CC cu privire la conflictul juridic dintre Parchet şi Parlament .
 Vizualizări articol: 471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele CSM va sesiza CC cu privire la conflictul juridic dintre Parchet şi Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte