Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociaţia Română a Cărnii: Tăriceanu fie nu a făcut afaceri, fie face afaceri "care îngrijorează"

Joi, 7 Februarie 2008 (15:12:13)


Preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Sorin Minea, a declarat, joi, că "grija" premierului privind intenţia firmelor din industria alimentară "de a-şi băga în buzunar" un profit rezultat din reducerea TVA arată fie că Tăriceanu nu a făcut afaceri, fie că face afaceri "care îngrijorează".
  "Grija primului-ministru că noi vom băga profiturile în buzunar este fie grija unui om care nu a făcut afaceri, fie face afaceri care ne îngrijorează. Dacă în mediul dânsului de afaceri profitul se bagă integral în buzunar şi nu te gândeşti la dezvoltare, înseamnă că trăim într-o ţară destul de stranie. Pentru noi contează mai mult cantitatea de produse decât profitul", a afirmat Minea, într-o conferinţă de presă.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a arătat, miercuri, după ce Senatul a adoptat o propunere de reducere a TVA pentru alimentele de bază la 5%, că scăderea taxei va avea consecinţe economice "zero", deoarece comercianţii nu pot fi convinşi să reducă preţurile la alimente, pentru o perioadă mai lungă de câteva luni.

"Consecinţele economice sunt zero. Nu putem să forţăm comercianţii ca, odată cu reducerea de TVA, să reducă şi preţurile. Pot să facă un gest simbolic şi, o săptămână, o lună, să ţină preţul redus, după care duc preţul la nivelul precedent, care este dat de cerere şi ofertă, nu de nivelul TVA, ci de cerere şi ofertă, şi îşi majorează profiturile. Deci scopul social nu a fost atins, scopul economic este foarte prost", a afirmat miercuri premierul Călin Popescu Tărcieanu.

El a mai spus că reducerea TVA ar majora profiturile producătorilor din industria alimentară.

"Am mai discutat chestiunea asta cu TVA. Am încercat să îi lămuresc pe cei care promovează aceste iniţiative, care sunt cu caracter populist şi electoral, că din punct de vedere al impactului social nu îşi ating scopul. În final un singur lucru este cert: corupţie şi venituri în minus, şi eventual profituri mai mari pentru producători", a mai spus premierul.

Senatorii au adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la alimentele de bază - pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr. Senatul a adoptat această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Reprezentanţii patronatelor afirmă că reducerea TVA la 5% ar fi urmată de scăderea preţurilor la alimente, însă rămân sceptici în privinţa aprobării acestei propuneri, întruct şi alte iniţiative de acest fel au trecut de Senat, dar nu şi de Camera Deputaţilor.

Ministerul Economiei şi Finanţelor a anunţat, în aceeaşi zi, că va contesta la Curtea Constituţională iniţiativa adoptată de Senat, dacă iniţiativa va fi promulgată, deoarece decizia ar diminua veniturilor bugetare, nu însă şi preţurile la alimente.

Totodată, ministerul va prezenta în Parlament o serie de măsuri de corecţie care vor fi adoptate dacă şi la nivelul Camerei Deputaţilor se va merge pe ideea de reducere la 5% a TVA la alimentele de bază.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Română a Cărnii: Tăriceanu fie nu a făcut afaceri, fie face afaceri "care îngrijorează".
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţia Română a Cărnii: Tăriceanu fie nu a făcut afaceri, fie face afaceri "care îngrijorează"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte