Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:În decretul din 2004 despre revoluţionari găseşti oameni care numai revoluţionari nu au fost

Joi, 7 Februarie 2008 (16:23:06)

Şeful statului a declarat că a primit, în urmă cu un an, o propunere pentru acordarea titlului de revoluţionar pentru circa 2000 de nume, dar a decis să mai aştepte, pentru că a văzut că în decretul pe aceeaşi temă din decembrie 2004 "găseşti tot soiul de oameni care numai revoluţionari nu sunt".
  El l-a primit la Cotroceni pe Vasile Paraschiv, erou anticomunist.

Băsescu a spus că a discutat cu revoluţionarii care încă din decembrie 2007 au intrat în greva foamei şi că aceştia i-au spus că Revoluţia din 1989 a fost confiscată.

Vasile Paraschiv a spus că mare parte din revoluţionari au fost păcăliţi de recompensele materiale date de regimul Iliescu, dând ca exemplu cazul fostului consilier de stat la Cotroceni Dan Iosif.

Potrivit lui Paraschiv, adevăraţii revoluţionari sunt cei care au ieşit în stradă la Timişoara între 16 şi 21 decembrie 1989.

Şeful statului a declarat că a văzut revoluţia la televizor, la Constanţa şi că toţi oamenii care au ieşit "în Piaţa Revoluţiei" au fost supuşi riscului de a fi împuşcaţi.

"De asta, disputa asta «cine a fost în CC, cine nu a fost», pentru mine cel puţin pare puţin deplasată. Problema este care dintre revoluţionari au fost folosiţi ca masă de manevră în zilele următoare şi care, totuşi, au rămas credincioşi", a spus Băsescu.

El a amintit că sunt 24.000 de revoluţionari "înregistraţi în primul val".

"Eu am o listă propusă de Consiliul ăsta care analizează, o propunere de decret pentru circa 2000 de revoluţionari, pe care o ţin aproape de un an pentru că mi-e foarte greu să înţeleg de ce unii trec de secretariatul ăsta, alţii nu trec, fără nicio justificare. Şi cum am văzut listele deja aprobate, publicate prin decret chiar în decembrie 2004, pe care găseşti tot soiul de oameni care numai revoluţionari nu au fost, am decis să mai aştept. E interesant să vedem cum evoluează chiar abordările între revoluţionari, între oameni care toţi au fost în piaţă. Problema este că unii au crezut în ceva, alţii în cu totul altceva", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:În decretul din 2004 despre revoluţionari găseşti oameni care numai revoluţionari nu au fost .
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu:În decretul din 2004 despre revoluţionari găseşti oameni care numai revoluţionari nu au fost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte