Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Feroviarii nu au înregistrat deocamdată conflictul de drepturi la instanţă

Joi, 7 Februarie 2008 (14:05:35)

Sindicatele feroviare nu au înregistrat, deocamdată, conflictul de drepturi la instanţă, urmând ca acest lucru să se întâmple cel târziu în 11 februarie, când avocaţii salariaţilor CFR vor finaliza actele, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Voicu Sala.
  Sala a precizat că următoarea întâlnire cu reprezentanţii Guvernului nu a fost stabilită încă, aceasta urmând a fi hotărâtă săptămâna viitoare.

Ultima oară, liderii federaţiilor din transporturile feroviare s-au întâlnit, marţi, cu ministrul Transporturilor, dar fără rezultate concrete, sindicaliştii sperând că la negocierile următoare vor fi găsite soluţii de majorare a salariilor astfel încât să nu fie nevoiţi să recurgă la greva generală.

Reprezentanţii sindicaliştilor din transportul feroviar vor avea discuţii şi în zilele următoare cu miniştrii Transporturilor şi Finanţelor, sperând că în final vor fi găsite soluţii de majorare a veniturilor angajaţilor din acest domeniu, respectiv că vor primi o ofertă de creşterea a salariilor mai mare de opt la sută, cât a propus Guvernul.

Astfel, părţile implicate vor analiza în continuare diferitele variante privind majorările salariilor angajaţilor din transportul feroviar, urmând să aibă loc o discuţie cu ministrul Finanţelor, pentru a găsi soluţii de creştere a ofertei guvernamentale.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la finalul ultimei întâlniri cu liderii sindicali, că orice creştere trebuie să aibă la bază şi venituri suplimentare, dând ca exemplu reducerea circulaţiei la negru, creşterea taxei de acces pe infrastructură şi alte măsuri pentru creşterea volumului de mărfuri şi călători pe căile ferate.

Preşedintele Federaţiei Elcatel, Ionel Socaciu, a susţinut că orice restructurare la CFR care presupune concediere colectivă este exclusă, făcând referire la afirmaţia premierului Călin Popescu Tăriceanu, de marţi, că o majorare mai mare de opt la sută este posibilă doar în cazul unei restructurări.

Sindicaliştii sunt dispuşi în continuare la negociere, sperând să găsească într-un final o soluţie de majorare a salariilor pentru cei pe care îi reprezintă fără să fie nevoiţi să recurgă la ultimul pas, respectiv greva generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Feroviarii nu au înregistrat deocamdată conflictul de drepturi la instanţă.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Feroviarii nu au înregistrat deocamdată conflictul de drepturi la instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte