Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şi la Suceava

Şcoala de şoferi, la tarife mai piperate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai târziu din luna martie, sucevenii care doresc să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi vor avea şanse mici să achite aceeaşi sumă pe care ar scoate-o din buzunar dacă s-ar apuca mâine de cursuri.

Anunţată deja în mai multe localităţi din ţară, mărirea tarifelor va fi pusă în practică şi la Suceava, în primă fază de instructorii independenţi, cei care erau salvarea celor cu mai puţini bani.

De cealaltă parte, patronii marilor şcoli de şoferi din municipiul Suceava nu au stabilit încă dacă îşi vor mări tarifele, aşteptând probabil ca independenţii, cu care sunt în concurenţă directă şi care percep acum tarife mai mici decât ei, să facă primul pas.

 

Creştere semnificativă a preţurilor

Inginerul Mircea Gobei, preşedinte al Sindicatului Instructorilor Auto Suceava, ne-a spus că de la un preţ mediu de 750 de lei, perceput de instructorii auto în momentul de faţă pentru cei care urmează cursurile pentru obţinerea categoriei B, tarifele vor urca până spre 1.000 de lei.

„Din discuţiile pe care le-am purtat cu membrii noştri de sindicat rezultă că tarifele vor fi modificate în cel mai scurt timp, probabil din luna martie, când numărul solicitărilor creşte de obicei faţă de primele două luni ale anului. Preţurile vor creşte datorită pieţei, tarifele percepute de instructorii independenţi rămânând mici de multă vreme. Am păstrat mult timp jos preţurile, iar acum s-a ajuns la limita suportabilităţii”, ne-a declarat Mircea Gobei, care a admis că este vorba de un salt semnificativ al preţurilor. Instructorii independenţi percep în momentul de faţă tarifele cele mai mici de pe piaţă, pentru categoria B existând oferte care pleacă de la 600 de lei, şi chiar mai puţin.

Modul lor de lucru este însă contestat de reprezentaţii marilor şcoli de şoferi, care spun că aceştia nu oferă sucevenilor condiţiile cele mai bune de pregătire, mai ales în ceea ce priveşte orele de legislaţie, adesea sărite din schemă şi înlocuite exclusiv de studiul individual al elevului.

 

Alţii mai aşteaptă

La marile şcoli de şoferi din municipiul reşedinţă de judeţ, cursurile de legislaţie şi cele de condus aferente obţinerii categoriei B costă în jur de 800 de lei, în timp ce pentru categoria C preţul mai creşte cu 200 de lei.

„Deocamdată noi nu luăm în calcul o mărire a tarifelor, considerăm că o mărire de preţ nu se justifică în momentul de faţă”, ne-a declarat Constantin Gemănar, patronul uneia dintre şcolile de şoferi din municipiul reşedinţă de judeţ.

Alţii iau în calcul această posibilitate, dar nu au luat încă o decizie. „Am discutat pe tema asta, însă deocamdată nu am luat o hotărâre. Dacă legislaţia ne va cere să asigurăm maşini cu dotări speciale, cum se discută, atunci sigur vom fi nevoiţi să mărim tarifele pentru a ne putea amortiza investiţiile”, ne-a spus Constantin Alecsa, patron al unei alte şcoli de şoferi din municipiul Suceava

 

Toată lumea vrea permis

Conform statisticilor Agenţiei Rutiere Suceava, în judeţ există în jur de 400 de instructori auto.

Mai mult de jumătate dintre ei lucrează pentru cele 53 de şcoli de şoferi autorizate în judeţ, în timp ce restul sunt independenţi.

Creşterea tarifelor este pusă de patronii şcolilor de şoferi din ţară pe seama creşterii preţului combustibilului din ultimul an, pe evoluţia monedei euro, dar si pe noile reglementari care ar urma să fie impuse instructorilor de Autoritatea Rutieră şi Registrul Auto Român.

Anul trecut, nu mai puţin de 39.749 de persoane din judeţ au dat cel puţin o dată examenul pentru dobândirea permisului de conducere, ori pentru obţinerea unei categorii superioare.

Faţă de 2006, numărul candidaţilor a sporit cu 11.901, de unde rezultă o creştere de mai bine de 20%.

Numai 35,3% dintre candidaţi au obţinut permisul, asta deşi mulţi au repetat examenul de mai multe ori.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de şoferi, la tarife mai piperate.
 Vizualizări articol: 2347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
Şcoala de şoferi, la tarife mai piperate4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VA RUGAM! trimis de
( 7 feb 2008, 12:47:16
ODATA CU CRESTEREA TARIFELOR RIDICA-TI SI NIVELUL PREGATIRILOR .NU NE TRIMITE-TI TOT PE SOSELE.
1.1  RE: VA RUGAM! trimis de
( 7 feb 2008, 15:20:12
Domnule H, invata intai mai multa gramatica, dupa aia gandeste-te la pregatirea pt obtinerea permisului de conducere auto
1.2  RE: VA RUGAM! trimis de
( 7 feb 2008, 22:07:09
scoala de soferi mai scunpa, deci frica mai mare pt unii sa nu cumva sa pice, deci spaga mai mare pt militienii cu care se da examenul.

bine zicea unul ieri i forum "ei e legea".

si legat de art de ieri,

35. nu v-am spus? trimis de DETECTIVUL (2008-02-07, 21:54:08)

va ziceam ieri ca monitorul si politia sunt pe o mana. ieri textul de sub fotografia de pe site spunea clar ca sunt armele de la muzeu:"arme de foc ilegale de la un muzeu" , sau ceva de genul asta.. azi l-au schimbat, sa fie mai putin "acuzator". fiindca l-au schimbat, recunosc implicit ca textul de ieri nu era corect, deci nu alea sunt armele de la muzeu. atunci de ce le-au afisat acolo ?

2.   Examen cu pol. trimis de
( 7 feb 2008, 13:37:51
am vazut si eu cum merg treburile si afacerile cu obtinerea permisului de cond...,eu am cazut de 2 ori si stiam mai mult ca alti care au cumparat carnetul.De aceasta se fac accidente de circulatie,,,lipsa de expierenta.cine controleaza aceasta mafie de oameni care scot soferi pe banda rulanta.mai meditati fratiilor.pacat
3.   Concluzie trimis de
( 7 feb 2008, 17:15:15
........s-au schimbat multe, se incearca sa se schimbe si altele, pacat ca mentalitatea instructorilor si politistilor este tot aceea ........banii pe primul loc,,, vai de soferii de maine
4.   Viitoare soferita trimis de
( 7 feb 2008, 18:43:45
nu mai dati carnetul pe ochi frumosi. soferi fara experienta care fac accidente mortale. fiti mai exigenti!
5.   DOMNULUI DANIEL trimis de
( 7 feb 2008, 19:12:53
UNDE ESTE PUNCTUL DE LA TERMINAREA FRAZEI,DOMNULE instructor???AM PERMIS ,MULTUMESC.CU STIMA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte