Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Locuinţe

Lucrările la Ansamblul Rezidenţial „Panoramic” încep în această lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou ansamblu de locuinţe va începe să prindă contur, în apropierea Primăriei Suceava, încă din această lună.

Lucrările la cele trei blocuri care formează Ansamblul Rezidenţial „Panoramic”, investiţie a societăţii MORAN DEVELOPMENT SRL Bucureşti, membră a Grupului ADAMA, sunt pe cale să înceapă. Cele trei blocuri din ansamblul „Panoramic” vor deveni cele mai înalte clădiri civile din municipiul Suceava.

Din punct de vedere urbanistic, ansamblul „Panoramic” se doreşte o delimitare cu clădiri înalte a viitoarei zone centrale din jurul Primăriei Suceava şi o replică la celelalte serii de trei turnuri de locuinţe amplasate pe străzile Mihai Viteazu şi Mărăşeşti.

Cele trei blocuri de 15 etaje se vor concretiza în nu mai puţin de 552 de apartamente moderne, câte 184 de locuinţe în fiecare bloc. Fiecare condominiu va cuprinde 54 de apartamente cu o cameră, 95 cu două camere, 31 cu trei camere şi 4 cu patru camere.

Clădirile vor avea o organizare caracteristică de „bară”, volumul prezentând o treaptă importantă de două niveluri la partea superioară şi o curbă alungită a faţadelor lungi, diametral opuse. Cele două scări realizate cu rampe suprapuse împart bara în două jumătăţi egale obţinute nu prin simetrie, ci prin rotaţie, pe cealaltă direcţie clădirea fiind asimetrică. Pe o faţadă, blocurile vor avea amplasate trei ascensoare, apartamentele fiind dezvoltate pe partea opusă.

 

Cele mai înalte clădiri civile din Suceava

Din punct de vedere al siguranţei, clădirile sunt prevăzute cu coloane uscate şi hidranţi interiori şi exteriori, precum şi cu două scări de evacuare distincte, în caz de pericol.

Primul nivel funcţional, demisolul, semiîngropat din cauza pantei terenului, va fi utilizat ca spaţiu cu funcţiuni tehnice şi auxiliare, mai exact, zone pentru colectarea deşeurilor, garaj sau boxe pentru depozitare. Parterul este ocupat de apartamente şi de spaţiile pentru accesul în clădiri, în timp ce etajele 1-13 sunt formate exclusiv din apartamente. Etajele 14 şi 15 ies în evidenţă prin faptul că ocupă doar jumătate din suprafaţa ocupată, la sol, de fiecare clădire.

Structura celor trei clădiri permite o reorganizare a apartamentelor, prin regruparea spaţiilor, în funcţie de cerinţele potenţialilor cumpărători, având ca rezultat creşterea ponderii locuinţelor cu trei şi patru camere.

 

Locuinţe cu o structură modernă şi flexibilă

Organizarea internă, de bază, a acestor locuinţe cuprinde bucătării deschise spre camera de zi, existând însă posibilitatea de închidere a acestora, în funcţie de opţiunea clienţilor. Soluţiile constructive şi finisajele interioare şi exterioare sunt moderne şi de cea mai bună calitate.

Pereţii exteriori sunt realizaţi din beton armat, cu un strat termoizolant, ferestrele şi uşile exterioare fiind executate din profile de aluminiu vopsit cu geam termoizolant, rezistente la foc 15 minute.

Ferestrele şi uşile interioare se vor realiza din profile PVC, cu geam termoizolant. Uşile de acces în locuinţe vor fi metalice, etanşe, cu sistem antiefracţie, în timp ce uşile interioare ale apartamentelor se vor realiza din lemn.

 

Un ambient plăcut, cu spaţii verzi şi locuri de joacă

Amenajările exterioare din Ansamblul Rezidenţial „Panoramic” constau în spaţii verzi, cu gazon, arbori şi arbuşti ornamentali, aferente celor trei blocuri , dotat cu mobilier urban adecvat. Spaţii de joacă moderne, pentru copii se vor amenaja pe o suprafaţă de teren în formă circulară, acoperită cu nisip.

Evacuarea deşeurilor menajere se va realiza prin curţile de la nivelul demisolului, curţi interioare în care vor fi amplasate şi pubele de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile. În spaţiile auxiliare de la demisol, se vor putea amenaja spălătorii şi curăţătorii pentru uzul locatarilor.

Ansamblul Rezidenţial „Panoramic”, desfăşurat pe o suprafaţă ce depăşeşte 50.000 de metri pătraţi, a fost gândit nu doar ca un ansamblu de locuinţe moderne şi de cea mai bună calitate, ci ca un spaţiu ce se încadrează în tendinţele urbanistice ale zonei, dar care oferă, în acelaşi timp, liniştea şi siguranţa locatarilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la Ansamblul Rezidenţial „Panoramic” încep în această lună.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 8 voturi
Lucrările la Ansamblul Rezidenţial „Panoramic” încep în această lună2.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol fara cap trimis de
( 7 feb 2008, 11:31:32
Prima data trebuia spus in ce spatiu se vor ridica aceste blocuri, poate cetatenii orasului au si ei unele pareri.
1.1  RE: Articol fara cap trimis de
( 7 feb 2008, 21:41:06
Domnilor ,cei care scrieti astfel de articole trebuie sa aveti in vedere ca atunci cand vorbiti despre noi investitii in constructii,in mod implicit trebuie sa faceti

cunoscut amplasamentul.

In lipsa acestor date,ceea ce scrieti Dvs este o poveste.

Faptul ca spuneti ca vor fi langa Primaria Suceava,ma determina sa cred ca este vorba de amplasamentul actualului stadion Areni,si ca ati eludat aceasta informatie.

Daca lucrurile se confirma , si va rog sa raspundeti celor care v-au intrebat,acest lucru presupune o discutie mult mai ampla si cu lansarea unui "public hearing",

asa cum se obisnuieste in statele cu o democratie adevarata.
2.   15 Etaje! trimis de
( 7 feb 2008, 11:39:14
Cam mult nene. Cum sa-ti garanteze linistea intr-un bloc de 15 etaje?

Dar siguranta? Oare chiar se pricep astia sa inalte un bloc de 15 etaje si sa mai reziste si la cutremure? Ma rog sa nu fure meseriasii din cimetul de la structura de rezistentahappy Mi-aduc aminte de fatada de la fostul Akrom. Au reparat-o aia si in 2 luni s-a dezlipid de pe perete. Cu asa constructori sunt curios ce bloc o sa faca baietii astia.
3.   Nedumerire trimis de
( 7 feb 2008, 11:50:42
Stimabila jurnalista ( ha, ha, ha!) asta e articol sau ai copiat brosura lor de prezentare? Astept raspuns...
4.   Poti traduce fa tu Dose? trimis de
( 7 feb 2008, 12:52:37
cum devine ca cele doua scari realizate,nu prin simetrie ci prin rotatie, impart bara �n doua jumatati egale ,cu rampe suprapuse, pe cealalta directie cladirea fiind asimetrica?

Locuri de parcare pentru atatia posesori de masini cati vor sta acolo, sunt gandite?

Unde le mai puneti si pe alea in orasul asta sufocat?

5.   Am o nelamurire trimis de
( 7 feb 2008, 13:08:37
si totusi unde se fac mastodontii astia? nu de alta dar daca stau cumva in apropiere sa ma mut pentru urmatorii 5 ani de zgomot si mizerie pana o sa fie gata!
6.   LOCATIE trimis de
( 7 feb 2008, 13:54:50
Nu sunt sigur 100% dar din ce am auzit blocurile vor fi in spatele stadionului, cam pe locul unde era Hidrotera. Trebuie vazute articolele din ziar de anul trecut. Articolul oricum e publicitate mascata. E scris de firma care vinde. Nu putea sa retina jurnalista atatea detalii de arhitectura nici daca se dadea de-a tumba.
7.   Constructii trimis de
( 7 feb 2008, 14:35:26
doamne ca inapoiati mai sunteti. Oameni buni, suntem in secolul XXI, desteptati-va. Cum sa fie in apartamente si in jur galagie? noile constructii rezidentiale obligatoriu au la subsol garaje, curte si parcare ingradite, in jurul blocului, credeti ca se mai construiesc asa pe tot maidanul ca pe vremuri. Sa fie si la noi ceva modern domnilor nu numai chioscurile de pe marginea soselelor care pur si simplu ne ingrozesc. Pe zi ce trece sunt tot mai multe si mai urite, sunt dezagreabile. Apar ca potirnichile peste noapte, peste tot. Sper sa avem si noi ceva frumos in oras, macar citeva blocuri daca altceva nu.
7.1  RE: Constructii trimis de
( 7 feb 2008, 17:25:29
bai avansatule din secolul XXI. Ia arunca o privire la blocurile construite in ultima vreme prin parcarile din Obcini. Ai vazut matale la subsol garaje, curte etc? Unde sa faca parcare in jurul blocului daca ele au fost construite intr-o parcare?

Dupa ce termini cu zona Obcini ia arunca un ochi pe la betoniera si mai cauta garaje si pe blocurile noi de acolo. Dupa ce le gasesti apuca-te si scrie matale pe aicea.
8.   Constructii trimis de Ilona trimis de
( 7 feb 2008, 16:04:34
Daca ai fi si tu in locul oamenilor din zona care au case de atitia ani si care acuma trebuie sa evacueze zona deoarece se va constriu un ansamblu rezidential, nu te-ai mai trezi vorbind fara noima..."Sper sa avem si noi ceva frumos in oras, macar citeva blocuri daca altceva nu.".....Daca ai fi locuit TU pe strada Bradului ai fi avut cu totul o alta parere.....Sa se construiasca blocurile astea unde locuiesti tu sau familia ta......atunci sa te vad ce faci cand va trebui sa te muti din locul in care ai trait o viata....
9.   Locuinta cu garaj trimis de
( 7 feb 2008, 21:30:22
daca as fi primar nu as da autorizatie de constructie pentru locuinta daca nu se asigura macar un loc de parcare pt.fiecare apartament.

Intr-un complex, trebuie asigurat spatii verzi si spatii de joaca( NU UNUL)

9.1  RE: Locuinta cu garaj trimis de
( 8 feb 2008, 04:26:43
Blocurile in conformitate cu uzantele europene trebuie sa aibe garaje

la subsol,si demisol,si anume 1 garaj pentru garsoniere,apartamente cu 2 camere si respectiv 2 garaje pentru apartamentele cu 3 si 4 camere.Investitia neputand fi demarata decat in aceste conditii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte