Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Social

Mediul rural „livrează” cei mai mulţi copii ai străzii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă nu se poate vorbi de un „fenomen” al copiilor străzii la Suceava, nefiind identificaţi aurolaci, copii care dorm prin canale, există, însă, suficienţi minori care vagabondează pe străzile Sucevei.

Unii practică cerşetoria, alţii, mai rău, fură din autoturisme sau din buzunare. De cele mai multe ori, aceştia sunt „culeşi” de pe străzi de poliţişti. O bună parte dintre minori au fost cercetaţi de oamenii legii pentru tot felul de infracţiuni comise.

Unii dintre adolescenţii identificaţi de poliţişti au deja maldăre de dosar penale, dar, fiind minori, scapă de fiecare dată de o măsură privativă de libertate.

Deşi, în mod normal, „copiii problemă” ai Sucevei, unii dintre ei cu zeci de furturi la activ, ar trebui internaţi într-un centru de reeducare, ei rămân în continuare în stradă şi se apucă din nou de ce ştiu ei mai bine: să fure.

„S-a întocmit o bază de date cu minorii identificaţi, urmând ca în situaţia în care aceştia vor fi găsiţi din nou pe stradă la cerşit, părinţii lor să fie amendaţi de către Poliţia Comunitară sau chiar să se întocmească dosar penal pentru aceştia. Împreună cu primăriile din toate localităţile sucevene cazurile identificate vor fi monitorizate permanent”, susţine consilierul juridic din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, Daniel Rusu.

 

64 de copii „culeşi” de pe stradă

În cursul anului 2007 au fost instrumentate 64 cazuri de copii ai străzii. Din cei 64, 45 provin de pe raza judeţului Suceava, iar alţi 19 minori sunt din alte judeţe.

Din cei 45 de minori proveniţi de pe raza judeţului Suceava, 20 provin din mediul urban (cinci din Suceava, trei din Fălticeni, şase din Gura Humorului, unul din Solca, câte unul din Vatra Dornei, Cajvana, Dolhasca, doi din Vicovu de Sus), iar 25 provin din mediul rural (Baia, Bogdăneşti, Burla, Drăgoieşti, Fîntînele, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Pojorâta, Sadova, Satu Mare, Stroieşti, Şcheia, Vadu Moldovei, Valea Moldovei, Vereşti).

Minorii proveniţi din alte judeţe au fost transferaţi în judeţele unde au domiciliu.

Pentru minorii proveniţi din familie s-au întreprins măsuri de identificare a părinţilor, aceştia fiind consiliaţi şi informaţi asupra drepturilor şi obligaţiilor lor faţă de copiii lor, asupra serviciilor şi prestaţiilor de care pot beneficia, minorii fiind reintegraţi în familia naturală sau lărgită.

Cazurile identificate vor fi monitorizate de primăriile de domiciliu în vederea prevenirii recidivei.

Pentru unul dintre minorii identificaţi s-a instituit măsura plasamentului.

Minorii proveniţi din sistemul de protecţie au fost readuşi în centrele unde figurează cu măsură de protecţie.

 

Adăpost pentru copiii străzii

„La nivel naţional a fost demarat Proiectul <Iniţiativa Copiii Străzii> care are două obiective: crearea de centre pentru copiii străzii, care să ofere adăpost pe timp de zi şi de noapte, dar şi formarea de profesionişti din cadrul serviciilor sociale nou create dedicate copiilor străzii. Noi vom accesa acest proiect pentru a înfiinţa un centru de primire în regim de urgenţă şi un adăpost de zi şi de noapte în municipiul Suceava. Avem în proiect construirea unui adăpost pentru copiii străzii şi într-o localitate din mediul rural”, ne-a declarat şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Gheorghe Straton.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a încheiat un protocol cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual ce are ca scop colaborarea în vederea prevenirii şi soluţionării cazurilor referitoare la copii dispăruţi, exploataţi sexual ori implicaţi în pornografie pe Internet.

Conducerea Protecţiei Copilului Suceava ne-a informat că a reînnoit protocoalele de colaborare în vederea eradicării fenomenului „copiilor străzii” cu Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Suceava, cu toate primăriile de municipii din judeţ, precum şi cu o serie de primării de comune din care provin cei mai mulţi copii ai străzii identificaţi până acum (Şcheia, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Drăgoieşti, Baia).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mediul rural „livrează” cei mai mulţi copii ai străzii.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mediul rural „livrează” cei mai mulţi copii ai străzii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tiganii vor fi majoritari in 10 ani trimis de
( 7 feb 2008, 11:26:21
tigani borati asta sunt copii strazii trrimisi la furat de proprii parinti....
2.   Se putea ? trimis de
( 7 feb 2008, 11:32:44
Paibine ca ati bagat in fotografie un tigan imputit !!! Sunt satul de ei !!!! Sa-i duca naibii undeva .... Ca-i plina Suceava de etnia asta !!!!
3.   RROMI trimis de
( 7 feb 2008, 12:42:04
UITATI-VA LA POZA SI E CLAR .SA FIE ADUNATI SI TRIMISI LA REGELE RROMILOR,CU MULT DRAG.VA RUGAM MULT.
4.   Ok trimis de
( 7 feb 2008, 14:00:59
priviti cioara din poza , ce fata de cersetor prefacut are, la acest capitol nu-i intrece nici dracu...................
4.1  RE: Ok trimis de
( 7 feb 2008, 16:06:38
de acord e de la scheia avem fff multi .lea dat andriciuc pamint au construit case si la vara sa vie sa voteze .ASTAI DEMERSUL IN ROMANIA. goana dupa vot si putere .
5.   Tiganii trimis de
( 7 feb 2008, 14:19:26
de i-ar strange si i-ar duce undeva sa nu-i mai vad!!!!!!!!!

pe oriunde mergi te intalnesti cu nenorocitii astia care te sufoca
6.   TIGAN + RROM =OM!!! trimis de
( 7 feb 2008, 17:54:41
EU SINT UN DUBLU ETNICT,AGAN-JIDAN HALB CU PARUL BLOND SI OHCI ALBASTRI DE CETATENIE ROMANA!!!! CU TOATI CA DUPA CE A CAZUT CEASCA AM AVUT LIBERTATEA SA VORBESC SI SA MA EXPRIM LIBER,SI CU TOATE CA NU AM PRIMIT AN VIATA MEA O AMENDA SAU SA FI FURAT SI CERSIT VREUN LUCRU LA VREUN UNU CTRE CEI CE MA INCONJOARA !!!TOT TIGAN JEGOS HOT SI CERSETOR AM FOST NUMIT DE CATRE CEI DE NATIONALITATE ROMANA CARE NU PUTEAU SA FACA RELE DI CAUZA MEA!!!ESTE DE STIUT CA PE LUMEA ASTA NU EXISTA PADURE FARA USCATURI FIECARE RASA,TARA,CULOARE,CATEGORIE SOCIALA SAU RELIGIE ARE SI BUNI SI NEBUNI!!!NU SANTETI OAMENI DACA JUDECATI ASA PE ALTII... INDIFERENT DE CULOARE CLASA SOCIALA RELIGIE SAU NATIE NU POTI SA JUDECI,NU AI DREPTUL SE FACEM O STATISTICA CITI DIN CATI ROMANI SANT FARA UN CAZIER PENAL CATI DIN CATI ROMANI AU O SCOALA TERMINATA CATI DIN CATI ROMANI MUNCESC CATI DIN CATI ROMANI ISI ABANDONEAZA FAMILIA SI COPII SI CATI ROMANI SANT IN PUSCARIILE DIN EUROPA SI CATI TIGANI DE CETATENIE ROMANA???
6.1  RE: TIGAN + RROM =OM!!! trimis de
( 7 feb 2008, 23:49:59
serveste ceva de cal mare tigane borate
6.2  RE: TIGAN + RROM =OM!!! trimis de
( 8 feb 2008, 14:49:26
Ba ruman jagos nu ancerca sa ma copiezi...Pune mana s,i anvat,a sa scrii ca it,i faci nat,iunea de tot ****ul!!!Hanalfabetistule care ies,ti
7.   .................... trimis de
( 7 feb 2008, 18:33:54
e, doar un copil, OAMENI !pentru el mai e o speranta de indreptare,daca e asa rau cum il credeti, dar pentru voi, cei ce ati scris comentariile de mai sus pline de ura, nu mai e nici o sansa de indreptare:aveti sufletul mai negru decat pielea lui si nu meritati sa va numiti oameni!sunteti ca o haita flamanda care se sfasie!
7.1  RE: .................... trimis de
( 8 feb 2008, 00:18:44
daca ai mila de el dul in casa si ajutal .Cand creste mare ati ia poseta ,,,mai mediteaza ....
8.   RE-MAIA trimis de
( 7 feb 2008, 19:38:30
E,DOAR UN COPIL,........ADEVARAT.......d este manipulat si trimis la cersit de cei mai mari,care nu prea vor sa munceasca.
9.   RE-TIGAN HALB trimis de
( 7 feb 2008, 19:42:01
ESTI UN DIN PADUREA DE USCATURI. FELICITARI!
9.1  RE: RE-TIGAN HALB trimis de
( 7 feb 2008, 23:48:05
pentru H apropo has mrr peloo litera H vine dela numele tau???Exemplu:HANDELL!!!! Da sant unu din padure care le ard pe uscaturi si pe aia ca tine care fac uscaturi!!!
10.   Asa e trimis de
( 7 feb 2008, 20:23:10
draga maia, te intreb cine ne-a facut sa-i uram atat de mult pe tigani? eu cred ca ei insasi sunt de vina , de ce nu vezi un tigan la munca ? , ci doar sa cerseasca , si apoi tot noi santem cei rai ? ori esti si tu vre-o unul deal lor?
10.1  RE: Asa e trimis de
( 8 feb 2008, 09:27:44
problema asta cu munca are radacini adanci la fel ca altele;in primul rand le-am refuzat tiganilor multe lucruri, practic i-am privit cu scarba , cu greata!sa nu crezi ca sunt pro tigani pentru ca si pe mine ma deranjeaza ca-si folosesc copiii la cersit, ca nu muncesc...nu ne place insa ca ai nostri copii sa aiba colegi tigani si nu cred ca te-ai simti bine in cxompania unor colegi de munca tigani...practic, de-a lungul timpului nimeni nu le-a dat vreo sansa tiganilor; se incearca acum tot felul de programe la insistentele strainilor, nu ale romanilor,de educare de integrare in societatea noastra, etc.hai sa fim empatici, draga lupule,noi cum ne-am simti in pielea lor in zilele noastre?!!!!si nu cred ca-i muram chiar atat de mult pe tigani!

ne-au sifonat imaginea peste hotare dar acest lucru o fac si politicienii nostri "romani" care ne reprezinta!deci, draga lupule, iti spun eu: acesti oameni sunt fara speranta si atunci se descurca cum pot, sfidandu-ne de cele mai multe ori!
10.2  RE: Asa e trimis de
( 8 feb 2008, 10:28:48
draga maia sa sti si tu un lucru tiganul e tigan si in ziua de pasti ??? no sa vezi tu tigani sa lucreze ei canta pacalesc oameni,fura ,fac crime,dau nastere la 10 -12copii ,nu se spala miroase dupa ei a >cioara > guvernul trebuie sa ia niste masuri ferme si sa stopeze NATALITATEA,acestor trantori si puturosi de tigani,,,asta cat mai repede ,o sa fie jale mare no sa poti iesi seara pe strada ca te fura si te omoara asemenea elemente,.sociale !!!!!
10.3  RE: Asa e trimis de
( 8 feb 2008, 15:08:33
Pentru NICU s,i MAIA Vorba aia romanu at,i arata cai mai spurcat s,i pars,iv decat t,iganul cand mergi cu el la munca in strainatate....Antrebare,Nicul tu ies,ti roman doar de Paste??????Sau doar in pas,aport ca toti ceilalt,i ???? Ca eu sant t,igan toata viat,a nu numai de sarbatorile religioase ca tine s,i alt,i !!!! Fa Ma-maia-o da tu ai incercat de curiozitate sa it,i faci amici t,igani ??? Sau sa munces,ti alaturi de ei ??? Eu am lucrat cu romani s,i mult,i dintre iei au aratat ca sant mai hot,i decat hot,i mai lenes,i decat lenes,ii mai jegos,i de cat jegos,ii si mai t,igani decat t,iganii !!!! Anjurau s,i se comportau maiceva ca la gaura cortului!!!
11.   Apropo trimis de
( 7 feb 2008, 20:27:44
apropo de pielea lui , nu are nici o semnificatie culoarea pielii , cel putin eu privesc lucrurile din alt profil si adica , dupa comportament , caci si ROMAN sa fii si sa fii apt de munca sau de scoala si tu sa cersesti pentru mine tot un tigan vei fi .
11.1  RE: Apropo trimis de
( 8 feb 2008, 00:06:09
da daca nu munces,ti sau nu mergi la s,coala de ce spui ca ai t,gan s, nu zici cii american sau neamt ce aia sat sfintisi oare tu chear nu ai vazut t,gan muncind sau mergand la scoala????ori ies,ti pros ori ies,tichior sau nu vrei sa vezi!!!!Mai intereseazate Ia domnu Tarzan de la P.N.L. !!!!LUpu sau lu-pu-la ai????
12.   Bancu lu Alinuta trimis de
( 7 feb 2008, 20:46:38
Doua categorii de persoane urasc cel mai mult pe lumea asta:

Rasistii si ...tiganii
12.1  RE: Bancu lu Alinuta trimis de
( 7 feb 2008, 23:38:51
Fa saraco da tu daca uras,ti pi frat,ii mei tu s,i ies,ti microbita???Io cred ca ies,ti rahatt,ista ca si nu zac mancatoari di kk-at!!!Uitati fa mai ghini la poza aia copchilui roman dea vostru nu t,gan dea meu nu vez ca ari mana stanga plina di lac di sobi sa saracu copchil o fost alb cand o fujit di acasa da daca nu so mai spalatdi atunci pari negru tu ies,ti chioara fa nu vez hart,ili di jag di pi fat,a lu aurolacu gajiman...P.S. pentru lupu ai frairi tiai trezat s,s, tu pi forum???Dus,ti cula ai saraculiDa ci ai tu arunci gunoaili tali in ograda noastra ai t,anitl latini ai cai ii sufis,ient faptu ca tot romanu care fur sa cari faci tot felul di tot felul di nazdravanii prin europa daca sant prins spun la politie ca sant t,agani negri da amu sau decolorat de foami s,i celmai-clemai spurcat t,agan care opereaza in europa s,i mai departe e romanul care se da drept t,agan!!!!Hai trailes bahtalo has marr pello co-si mai lacioo Ce hai Mo!!!
13.   Pentru t,ganu trimis de
( 8 feb 2008, 07:09:11
bai cioara cum dracu poti sa scrii in halul asta , sau la cat traiti voi pe pamant aveti timp sa invatati carte , ho ho ho .....................
13.1  RE: Pentru t,ganu trimis de
( 8 feb 2008, 14:45:05
Pentru CIORDEI ,Hapropo pupa-mai in po-po-u, mesajul de mai sus era o intrebare sau o constatare????Si ho ho ho-ul ala ce inseamna ca iesti mos,craciun cu pai-un bull????O trecut craciunul t,arane!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte