Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: Eventuala angajare a României în Ciad, comunicată la nivel UE sub rezerva aprobării politice

Joi, 7 Februarie 2008 (19:09:49)

Eventuala angajare a României în Ciad a fost comunicată la nivelul UE, sub rezerva aprobării ulterioare la nivel politic intern, a comunicat, joi, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul Afacerilor Externe.
  "Procesul decizional privind eventuala participare a României la misiunea UE EUFOR în estul Ciadului şi în Republica Centrafricană este în curs, cu respectarea deplină a etapelor instituţionale prevăzute de legislaţia în vigoare. Ca atare, eventuala angajare a ţării noastre în această operaţie a fost comunicată la nivel UE sub rezerva aprobării ulterioare la nivel politic intern", precizează MAE.

În evaluarea MAE, eventuala participare a României ar contribui la consolidarea poziţiei ţării noastre în domeniul Politica Europeană de Securitate şi Apărare (PESA), prin asumarea rolului activ şi responsabil pe care îl implică statutul de a şaptea ţară ca mărime şi populaţie din cadrul UE.

Ministerul de Externe reaminteşte că decizia privind operaţiunea militară din estul Ciadului şi Republica Centrafricană a fost luată de UE pe 28 ianuarie, în conformitate cu mandatul specificat de Rezoluţia 1778 din 2007 a Consiliului de Securitate al ONU, iar durata operaţiunii este de 12 luni.

"Operaţia vizează zonele celor două state care sunt limitrofe provinciei Darfur (Sudan)" şi "nu are nici o legătură cu recentele evoluţii din Ciad (de altfel, capitala N’Djamena se află la extremitatea sud-vestică a Ciadului, în timp ce zona de dislocare a forţelor UE ar urma să fie estul ţării)", menţionează Ministerul de Externe.

MAE subliniază de asemenea că "misiunea forţelor UE nu este a se implica în conflictul din Ciad şi din Darfur, ci de a contribui la protecţia refugiaţilor din Darfur şi a persoanelor strămutate, acordarea de asistenţă umanitară, etc.".

Misiunea, ale cărei principii de bază sunt explicit cele ale independenţei, imparţialităţii şi neutralităţii, se desfăşoară pe baza consimţământului şi cu consultarea guvernelor din Ciad şi republica Centrafricană, fiind asigurată coordonarea permanentă cu ONU, susţine MAE.

Misiunea este parte a unui efort de amploare al UE destinat sprijinirii şi acordării de asistenţă refugiaţilor şi persoanelor dislocate de pe teritoriile Ciadului şi R. Centrafricane, precum şi reconstrucţiei şi reabilitării zonelor de origine ale acestor categorii de populaţie.

Misiunea UE va dispune de un personal cifrat la aproximativ 3.700 de oameni, precizează Ministerul de Externe, adăugând că misiunea are o importanţă deosebită pentru UE, fiind din multe puncte de vedere o premieră - de exemplu, este misiunea cu participarea cea mai numeroasă din punctul de vedere al reprezentării statelor membre.

MAE precizează de asemenea că "operaţia va fi condusă de generalul-locotenent irlandez Patrick Nash, iar statul major al operaţiei se va afla în Franţa, al Mont Valerien". Ea se va afla sub responsabilitatea Consiliului UE, iar Comitetul politic şi de securitate al UE va exercita controlul politic şi va furniza direcţionarea strategică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: Eventuala angajare a României în Ciad, comunicată la nivel UE sub rezerva aprobării politice.
 Vizualizări articol: 2155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
MAE: Eventuala angajare a României în Ciad, comunicată la nivel UE sub rezerva aprobării politice5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte