Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Măsurile luate de BNR sunt adecvate situaţiei economice actuale

Joi, 7 Februarie 2008 (14:30:33)


Măsurile recente luate de Banca Naţională a României sunt adecvate situaţiei economice actuale, însă instituţia este pregătită să folosească şi alte instrumente în cazul în care situaţia o va impune, a declarat, joi, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.
  "Fără să încerc să sugerez ceva, suntem pregătiţi să luăm şi alte măsuri, însă măsurile luate sunt adecvate pentru situaţia actuală", a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă.

El a reafirmat astfel angajamentul BNR de a utiliza toate măsurile şi instrumentele necesare menţinerii stabilităţii preţurilor.

Guvernatorul a arătat că măsurile adoptate în toamna anului trecut, înainte de creşterea dobânzii de politică monetară, şi care se refereau la un control mai ferm al lichidităţii, au început să îşi facă efectul, vârful urmând să fie atins spre sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

De asemenea, măsurile adoptate de BNR în luna ianuarie a acestui an vor începe să genereze consecinţe în perioada de primăvară, când rata inflaţiei va intra pe o traiectorie descendentă.

BNR a majorat, luni, dobânda de politică monetară cu un punct procentual, de la 8% la 9% pe an, şi a decis adoptarea unor măsuri prudenţiale suplimentare, inclusiv prin majorarea provizioanelor la creditele în valută, destinate debitorilor expuşi riscului valutar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Măsurile luate de BNR sunt adecvate situaţiei economice actuale.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Măsurile luate de BNR sunt adecvate situaţiei economice actuale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte