Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stoica: Şansa premierului - să numească la MJ o persoană neimplicată politic sau un magistrat

Joi, 7 Februarie 2008 (16:29:32)

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, după decizia Curţii Constituţionale, singura şansă a premierului este de a numi la Ministerul Justiţiei o persoană neimplicată politic sau un magistrat, deoarece în PNL nu există o personalitate credibilă. 
  "Premierul trebuie să se conformeze şi să facă o nouă nominalizare. Partea proastă pentru el este că în momentul de faţă, dacă numeşte un om politic din PNL, nu există o personalitate credibilă care să ocupe această poziţie. Singura şansă a premierului este să găsească o personalitatea neimplicată politic sau un magistrat", a declarat Valeriu Stoica.

Vicepreşedintele PDL a arătat că decizia Curţii Constituţionale "era previzibilă, în condiţiile în care, pe aceeaşi chestiune, această instituţie s-a mai pronunţat o dată".

"Practic, premierul nu a înţeles decizia pe care Curtea Constituţională a pronunţat-o anterior, în legătură cu aceeaşi problemă. S-a spus şi în decizia anterioară că preşedintele poate să ceară primului-ministru, în mod motivat, să facă o altă propunere pentru o anumită poziţie ministerială, şi este exact ceea ce a făccut şeful statului în cazul Norica Nicolai", a precizat Stoica.

El a explicat că, în acest caz, se confundă dreptul de veto, care este o manifestare arbritrară de voinţă, cu solicitarea de a se face o nouă propunere, în mod motivat.

"Preşedintele nu are pur şi simplu un drept de veto, o manifestare arbitrară de voinţă. În mod raţional, dacă există argumente, el este îndreptăţit să solicite premierului să facă o nouă nominalizare. În plus, această decizie este în deplin acord cu textul din Constituţie care spune că «miniştrii, în cazul remanierii guvernamentale, sunt numiţi de preşedinte, la propunerea primului-ministru»", a mai arătat Valeriu Stoica.

Curtea Constituţională a decis, joi, că preşedintele Traian Băsescu are dreptul să refuze o singură dată propunerea de numire a Noricăi Nicolai la Ministerul Justiţiei şi că Guvernul este obligat să nominalizeze o altă persoană.

Curtea s-a pronunţat, joi, după o amânare de o zi, cu privire la cererea de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern şi preşedintele Băsescu, formulată de premier în urma refuzului lui Traian Băsescu de nominalizare a Noricăi Nicolai la conducerea Ministerului Justiţiei.

Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că preşedintele Băsescu "poate refuza, o singură dată, motivat", propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcţia vacantă de ministru.

"Primul-ministru este obligat să propună o altă persoană", se arată în decizia CC, care este definitivă şi general obligatorie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stoica: Şansa premierului - să numească la MJ o persoană neimplicată politic sau un magistrat.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stoica: Şansa premierului - să numească la MJ o persoană neimplicată politic sau un magistrat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte