Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 60 (7061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vot în Parlament

Virginel Iordache anunţă că Senatul a votat majorarea alocaţiilor pentru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a anunţat că la începutul acestei săptămâni, în Senatul României, au fost votate mai multe proiecte de legi care vor avea implicaţii pozitive în viaţa de zi cu zi a românilor. Virginel Iordache a precizat că a votat pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii, iar prin votul dat la Legea 118/2019 se aduc mai multe modificări importante. Iordache a spus că prin modificarea legii, copiii cu vârsta până la doi ani vor primi o alocaţie de 300 de lei lunar, sumă majorată de la 200 de lei, copiii cu dizabilităţi vor primi o alocaţie majorată de la 200 la 300 de lei până la 18 ani, iar copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv până la finalizarea studiilor liceale sau profesionale, vor primi alocaţie majorată de la 84 de lei la 150 de lei.

„Am votat, de asemenea, o propunere legislativă foarte importantă, care prevede modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, la care sunt co-iniţiator. Certificatul de încadrare în grad de handicap pentru persoanele cu handicap a căror afecţiune a generat amputarea membrelor va avea termen de valabilitate permanent, fără a mai fi necesară prezentarea periodică la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap. În felul acesta vor dispărea acele situaţii umilitoare pe care trebuiau să le suporte oamenii aflaţi în situaţiile descrise mai sus”, a declarat senatorul PSD de Suceava. El a adăugat că Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat și propunerea legislativă privind înfiinţarea „Catalogului Online”, platformă școlară online pentru publicarea zilnică a notelor și absenţelor elevilor. „Această platformă va facilita accesul elevilor, dar și al părinţilor, la note în timp util, de acasă! Să sperăm că vom contribui prin această lege la creșterea calităţii educaţiei, prin faptul că măsurile de remediere pot fi luate în timp util”, a mai precizat senatorul Virginel Iordache. De asemenea, el a arătat că în Senat a fost aprobat și proiectul pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, alineatul (1) al articolului 16 urmând să aibă următorul cuprins: ”învăţământul general obligatoriu este de 15 clase și cuprinde ultimii 2 ani ai învăţământului preșcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial și primii 2 ani ai învăţământului secundar superior. Învăţământul preșcolar și învăţământul liceal devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020”. Virginel Iordache a mai declarat că tot printr-o modificare a Legii educaţiei naţionale, liceele cu profil agricol se reorganizează și funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și sub coordonarea Ministerului Educaţiei și Cercetării Știinţifice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache anunţă că Senatul a votat majorarea alocaţiilor pentru copii.
 Vizualizări articol: 1228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Virginel Iordache anunţă că Senatul a votat majorarea alocaţiilor pentru copii1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei